Završila je obdukcija tijela Mateja Periša: U kobnoj noći je bio, čini se, drogiran i pijan. Evo što kažu nalazi

Nakon toga krenula je velika potraga, srpska policija tjednima je pregledavala Savu i Dunav. Istragu su pratile brojne špekulacije, ali i teorije zavjere.

Obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatirano je da na tijelu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnovane sumnje da je smrt Mateja Periša posljedica kaznenog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30/31. prosinca 2021. godine, izvršene provjere, do pronalaska tijela 18. svibnja u Dunavu, javlja Nova.rs.

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjave osoba koja su prije nestanka bile u njegovom društvu, uz izvršene provjere i obdukcijski nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana s bilo kojim oblikom nasilja.

Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatirano je da na tijelu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil-alkohola. Također, u uzorku kose je identificiran kokain i benzoilekgonin u tragovima.


Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine.

Tijelo je pronađeno četiri i pol mjeseca nakon nestanka Splićanina. Matej je nestao u noći s 30. na 31. prosinca. Istrčao je iz kluba Gotik, trčao ulicama Beograda, pokušao zaustaviti taksi i onda se, kako se vidi na snimci nadzorne kamere restorana Savanova, stepenicama spustio prema Savi. No ne vidi se da je ušao u vodu.

Nakon toga krenula je velika potraga, srpska policija tjednima je pregledavala Savu i Dunav. Istragu su pratile brojne špekulacije, ali i teorije zavjere.

SOURCEBild.ba
Previous articlePoznati američki liječnik i stručnjak boravio u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, evo kojim povodom
Next articleDiplomatski atak urađa plodom: Milanović se sastao s premijerkom Finske i objasnio joj važnost hrvatskog pitanja u BiH za Republiku Hrvatsku
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments