Zbog neovlaštenog snimanja maloljetne osobe: Službenici FUP-a uhitili jednu osobu iz Hercegovine

Pronađen je i mobilni telefon koji se može dovesti u vezu s izvršenjem spomenutog kaznenog djela.

Ilustracija

Službenici Federalne uprave policije (FUP), pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije su proveli operativno-taktičku akciju ‘Anonymous’ na području općine Jablanica, zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela ‘Neovlašteno optičko snimanje’ iz članka 189. stav 3., a u vezi sa članom 29. ‘Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH’, priopćeno je danas iz FUP-e.

Tom prilikom uhićena je osoba, inicijala A.D. (1995.) iz Jablanice, pronađen je i mobilni telefon koji se može dovesti u vezu s izvršenjem spomenutog kaznenog djela.

Uhićena osoba se sumnjiči da je posjedovala i prikazivala fotografije i video zapise maloljetne osobe i djelila drugim osobama, te je na osnovu spola vršila nasilje i seksualno uznemiravanje kojim djelom je ugrozila mir, duševno zdravlje i tjelesni integritet maloljetne osobe.

Uhićena osoba će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.

SOURCEBild.ba
Previous articlePutinova glasnogovornica: “U Bosni i Hercegovini završava prošvercano oružje koje Zapad šalje Ukrajini”
Next articleDalić: Nije korektno ni humano da se igraju četiri utakmice u deset dana. Ujutro bih otkazao Ligu nacija
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments