Zlostavljao djevojčicu, a onda prijetio roditeljima kako će objaviti snimke ako ga prijave

Stavio im je do znanja da ukoliko ga prijave, da će njihova kćerka biti izložena sramu i osudi javnosti, a „da on ima brojne veze i da je vrlo uticajan i da on neće odgovarati“.

Okružni sud u Bijeljini produžio je za iduća dva mjeseca pritvor Milenku Tomiću, predsjedniku Boksačkog saveza RS i glavnom tajniku Boksačkog saveza BiH, koji je prije mjesec uhićen zbog obljube 14-godišnje djevojčice.

“Okružni sud u Bijeljini je, na prijedlog Okružnog javnog tužiteljstva Bijeljina, dana 02.12.2021. godine donio Rješenje kojim se osobi M.T. produžava pritvor u trajanju od dva mjeseca, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske. Prijedlog za produženje pritvora je stavljen zbog osnovanog straha da bi M.T. boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke i na taj način ometati istragu, kao i da bi došlo do narušavanja javnog reda obzirom na težinu krivičnog djela i zaštićeno dobro, shodno članu 197. stav 1. točka b) i g) Zakona o krivičnom postupku RS”, priopćeno je iz Okružnog tužiteljstva Bijeljina.

U obrazloženju odluke Okružni sud u Bijeljini je utvrdio kako postoji osnovana sumnja da je Tomić u vremenu od kolovoza 2021. godine pa do rujna 2021. godine, kao trener u namjeri da zadovolji svoj seksualni nagon, više puta nagovarao djevojčicu (2007. godište) da pristane „na spolne radnje sa njim“.

Kritični događaj se dogodio 30. rujna ove godine na natjecanju na Sokocu kada je Tomić nagovorio djevojčicu da konzumira alkoholna pića, koje je nabavio i donio u hotelsku sobu.

Kada je pod utjecajem alkohola zaspala, on ju je ljubio po ustima, dirao po intimnim dijelovima tijela i seksualno zlostavljao.


“Za sve navedeno vrijeme putem aplikacije Viber sa svog telefona upućivao je djetetu poruke seksualne konotacije opisujući što joj je radio, te što bi joj radio i predlažući joj način i mjesto da vode ljubav”, navodi se u obrazloženju.

Osumnjičeni je nakon što je saznao da su roditelji maloljetnice upoznati sa prepiskom između njega i njihove kćerke, putem drušvenih mreža, pokušao vršiti uticaj na njih da ga ne prijavljuju.

Stavio im je do znanja da ukoliko ga prijave, da će njihova kćerka biti izložena sramu i osudi javnosti, a „da on ima brojne veze i da je vrlo uticajan i da on neće odgovarati“.

Također je kasnije pokušao uticati na roditelje prijeteći objavljivanjem kompromitujućih snimaka njihove kćerke.

SOURCEBild.ba
Previous articleĐakovački advent u Tomislavgradu
Next articleTisuće ljudi na prosvjedima u Srbiji
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments