Davor Božinović otkrio hoće li zabraniti vjenčanja

Izvor: N1

Foto: Hina

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović za Dnevnik N1 televizije odgovarao je na pitanja o pooštravanju mjera i epidemiološkoj situaciji u zemlji i regiji.

Upitan zovu li ga mladenke i mladenci kao kolegu Krunoslava Capaka, kaže da nema previše takvih upita. Činjenica je da u posljednje vrijeme su obiteljska okupljanja žarišta s kojih se širi virus, u nekim slučajevima i diljem Hrvatske”, rekao je i poručio građanima koji organiziraju slavlja da se pridržavaju uputa HZJZ-a.

Još jednom je istaknuo koliko je važno pridržavati se mjera. Dodaje kako se ne smije preopteretiti zdravstveni sustav.

“Znamo da je jesen pred nama. Pridržavanje uputa i mjera je ono što nam treba, to je u interesu svih.”

Hoće li biti zabrane vjenčanja, Božinović kaže da je i sinoć rekao da će promišljati o pojačanju kontrole. “Ne razgovaramo o zabrani svečanosti id dugih vrsta okupljanja… Ne razmišljamo o zabranama, razmišljamo o tome da HZJZ radi na nekoj vrsti revizija preporuka.

Razmatraju to da organizator u svakom trenutku zna koliko je ljudi na slavlju i tko su oni kako bi epidemiolozi mogli dobiti popis kontakata ako bi došlo do zaraze, a to će, kaže, još razraditi.

Strahuje li od scenarija da nas stave na crvenu listu, kaže da ne očekuje takvu mjeru, pogotovo kada se govori o turizmu. “Naše priobalje jedna je od najsigurnijih zona na Mediteranu”

Bild.baKomentari

Next Post

VIDEO Hrvatski majstor ne staje: Vlašić asistirao pa zabio četvrti gol u tri utakmice

Sri srp 8 , 2020
Trpa i ne staje Nikola Vlašić! Na red je u srijedu došao i Orenburg, zadnja momčad ruske lige koju je CSKA u gostima dobio s uvjerljivih 4-0, a načeo u 32. minuti uz prvi od dva Vlašićeva današnja potpisa. Oteo je naš majstor jednu loptu na skoro 30-ak metara od gola, napravio više od […]