Djeca u okolici Osijeka uz cestu pronašla raketni bacač

U kanalu uz čepinsku obilaznicu djeca su jučer popodne oko 16 sati pronašla ručni raketni bacač M-57, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

Nakon što je policija obaviještena o pronalasku, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran je način uklonio raketni bacač s mjesta pronalaska.

Policija upozorila građane da prijave policiji ako imaju oružje ili eksplozivna sredstva

Iz osječko-baranjske policije podsjetili su građane da još uvijek traje akcija “Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza”.

Građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, pozivaju da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Također upozoravaju građane da takva sredstva ne donose sami u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da o namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

“Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način”, poručili su iz osječko-baranjske policije.

Bild.baKomentari

Next Post

Radnici čistili kanalizaciju, ostali šokirani otkrićem "gigantskog štakora"

Sub ruj 26 , 2020
Komunalni radnici u Meksiku ostali su šokirani nakon što su među tonama smeća koje je kanalizacija izbacila primijetili i nešto što im je na prvu izgledalo kao gigantski štakor. Uslijed obilnih kiša u Mexico Cityju prošli tjedan, došlo je do preopterećenja kanalizacije i na površinu je izbačeno čak 22 tone […]