Djevojčicu iz BiH odveo i ‘prodavao’ po Austriji

Izvor: Mediji

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju koordinirao je aktivnosti policijskih djelatnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru kojih je slobode lišena jedna osumnjičena osoba.

Radi se o predmetu međunarodne suradnje (kodni naziv ‘Vir’) u kojem Tužiteljstvo BiH vodi istragu o nezakonitom odvođenju maloljetne osobe iz Cazina, radi seksualnog iskorištavanja i prostitucije na području Republike Austrije.

Aktivnosti su realizirane u suradnji s partnerskim institucijama R Hrvatske u kojoj se vodi postupak protiv jednog državljanina BiH, a drugi osumnjičeni lišen je slobode u ponedjeljak, jer se nalazio na izdržavanju kazne zatvora.

Nakon što bude predan Tužiteljstvu, postupajući tužitelj će ispitati osumnjičenog te donijeti odluku o daljim aktivnostima. Uz koordinaciju s nadležnim institucijama, identificiranoj žrtvi je pružena pomoć i skrb nadležnih institucija.

Tužiteljstvo BiH i partnerske institucije, rade na identificiranju i drugih žrtava u ovom predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Bild.baKomentari

Next Post

Nove respiratore testiraju na svinjama

Uto ruj 29 , 2020
Liječnici su okupljeni oko operacijskog stola na kojemu, intubirana i uspavana, leži svinja teška tridesetak kilograma. Na njoj stručnjaci veterinarske klinike sveučilišta u Panami isprobavaju novi model respiratora, namijenjen pacijentima u teškoj fazi covida-19, piše Hina. Životinja je okružena aparatima koji prate njezine vitalne znakove i teško diše uz monoton […]