Džaferović i Erdogan si čestitali bajram, pričali o otvaranju granica

Izvor: Fena

Džaferović i Erdogan

Džaferović i Erdogan razgovarali su večeras telefonski, priopćeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a poznat je i sadržaj razgovora.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u telefonskom razgovoru su čestitali jedan drugome Kurban bajram, uz uzajamne želje za prosperitetom obje države i njihovih naroda.

Razmijenjene su informacije o pandemiji koronavirusa u obje države i njenim posljedicama, prenosi Bild.ba.

Kako je priopćeno, Džaferović je zahvalio za pomoć koju je Turska među prvima pružila BiH , pri čemu je Erdogan ponovio spremnost da se ta pomoć nastavi u slučaju potrebe.

Razgovarano je i o bilateralnoj suradnji, kao i sUradnji u regiJI, s posebnim naglaskom na trilateralni mehanizam suradnje.

Jedna od tema razgovora bila je i otvaranje granice BiH za državljane Turske, na isti način kao što je i Turska u potpunosti otvoriti svoju granicu za državljane BiH.

Džaferović je izrazio uvjerenje da ce Vijeće ministara BiH u najskorije vrijeme donijeti odluku o otvaranju granice BiH za državljane Turske.

Bild.baKomentari

Next Post

Antonija Čerkez uživala s frendicom: 'Nije izdržala da me…'

Ned kol 2 , 2020
Antonija Čerkez, hercegovačka pjevačica, široj javnosti poznata kao antoniettecerkez uživala je ovih dana u Makarskoj s prijateljima.
Antonija Čerkez