EMSC se izruguje Hrvatima: “Jadni i smiješni…”

EMSC se izruguje Hrvatima: “Jadni i smiješni…”

‘Trese se i još će se tresti sve dok je Zemlje! Bilo bi vrijeme da se naviknete, ispadate jadni i smiješni s iritantim komentarima koje stalno objavljujete, poručuju na EMSC-ovoj stranici.

Taman sam zaboravila na potres no, i dalje se ukipim čim osjetim i najmanju trešnju, rekla nam je nakon jučerašnjeg slabog potresa čitateljica.

U utorak navečer osjetio se lagani potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko od Markuševca, pišu 24sata.hr.

Kako je izvijestio EMSC, magnituda potresa iznosila je 1,9, a epicentar je bio devet kilometara od Zagreba na dubini od četiri kilometra. Seizmološka služba RH naknadno je izvijestila kako je magnituda potresa iznosila 2,1 stupnjeva prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS ljestvice.

Euromediteranski seizmološki centar na svom Twitter profilu požalio se na pretjerane reakcije Hrvata nakon, kako su naveli, slabog podrhtavanja tla.

Ljudi u Hrvatskoj uzrujani su nakon što su osjetili slabe potrese. A ‘dokle više, taman za laku noć, ima li kraja, čisto da nas podsjeti da je tu…’ su najiritantniji izrazi ikada i ispadate smiješni i jadni. Trese se i još će se tresti sve dok je Zemlje! Bilo bi vrijeme da se naviknete! – objavljeno je na EMSC-ovoj stranici.

Podsjetimo, s iste stranice požalili su se i nakon što su snažni potresi u ožujku pogodili Zagreb.

Korisnici iz Hrvatske tada su zbog brojnih reakcija srušili stranicu pa se EMSC morao ispričavati korisnicima putem društvenih mreža.

Bild.ba

Izbor urednika Vijesti