Evo s kim se Zoran Galić danas sastao u Sarajevu

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić sastao se u srijedu s predstavnicima organizacije Hilfswerk International na čelu sa Suzanom Jašarević, regionalnom ravnateljicom za Balkan.

Sastanak je održan s ciljem priprema i planiranja aktivnosti u vezi s projektom “Smanjenje neregularnih migracija u EU putem jačanja kapaciteta struktura povezanih s migracijama na zapadnom Balkanu”, kojeg financira Fond za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Federalno ministarstvo Republike Austrije.

Galić je tom prilikom istaknuo važnost navedenog projekta za pripadnike Granične policije BiH, s obzirom na to da će se putem njega realizirati razne obuke za policijske službenike GPBiH.

“Zahvaljujem predstavnicima Hilfswerk Internationala, koji rade na značajnom projektu, putem kojeg će se policijskim službenicima GPBiH organizirati razne obuke, imat će priliku razmjenjivati iskustva s graničnim policijama drugih zemljama, organizirat će se i obuke o upotrebi suvremenih sustava za nadzor granice i drugo”, rekao je ravnatelj Granične policije BiH.

Sastanku je nazočio i pomoćnik ravnatelja GPBiH za organizaciju i operacije Dragan Kulić, šefica Odsjeka za nadzor granice Lejla Bejtić, viša savjetnica na projektu Hilfswerk International Emina Pašić i koordinator za BiH Hilfswerk International Elmedin Bicaj, priopćeno je iz Granične policije.

Bild.ba

Previous articleUstavni sud BiH danas je usvojio ovu apelaciju
Next articleMoglo bi vas iznenaditi kad vidite tko je kriv za kaos pred Pentagonom