Gašparević za BHRT: Tko god da formira vlast, nastavit će se tražiti ravnopravnost Hrvata u BiH

Izvor: BHRT

Screenshot: BHRT

Politički analitičar Pejo Gašparević izjavio je za BHRT da su procjene da su ovo bili komplicirani izbori ipak bile prejake.

“HDZ i Domovinski pokret mogu ukupno imati 77 poslanika i da sastave vlast. U HDZ-u su zadovoljni sa 61 mandatom, a u Restartu su neugodno iznenađeni sa osvojenih 44 mandata. Domovinski pokret je rekao da ih je malo iznenadio usjpeh HDZ-a. Predstoje nam dani međusobnog uvjeravanja i ostvarivanja koalicija, ali mislim da će Vlada biti formirana bez nepotrebnih komplikacija”, izjavio je Gašparević.

Kad je u pitanju BiH i odnos Hrvatske prema njoj, Gašparević ističe da će bilo tko da formira vlast, nastaviti da traži ravnopravnost Hrvata u BiH i da im se više ne nameću kadrovi za koje oni nisu glasali.

“Vanjskopolitička orjentacija RH se neće mijenjati. Njena opredijeljenost za cjelovitu BiH ničim nije dovedena u pitanje. S druge strane, tko god da formira vlast, i dalje će se nastaviti tražiti ravnopravnost Hrvata u BiH i da im se više ne nameću kadrovi za koje oni nisu glasali. Takve izjave su davali i Plenković i Bernardić, a i ostali lideri svih jačih opcija koji su izlazili na ove izbore”, zaključio je Gašparević.

Bild.baKomentari

Next Post

Zatvorena birališta u Mostaru, izlaznost dobra

Ned srp 5 , 2020
U 19 sati zatvoreno je 20 mostarskih birališta na kojima su građani s pravom glasa mogli glasati na hrvatskim parlamentarnim izborima. – Birališta su zatvorena u 19 sati kako je i predviđeno. Tijekom dva dana glasanja nismo imali zabilježenih problema i sve je proteklo u najboljem redu. Što se tiče […]