Martina Mlinarević iskoristila tragediju djece Viteza za obračun s hercegovačkim Hrvatima

Veleposlanica BiH u Pragu Martina Mlinarević iskoristila je obilježavanje 28. obljetnice smrti osmero hrvatske djece u Vitezu kako bi stanovnike Hercegovine opisala kao fašiste.

Veleposlanica BiH u Pragu Martina Mlinarević iskoristila je jučerašnji dan, kad se obilježava sjećanje na osmero djece iz Viteze koji su 1993. godine ubijeni granatom koju je ispalila bošnjačka Armija BiH, za novu rundu kolektivizacije stanovnika Hercegovine, nazivajući ih “fašistima s kamenjara”, piše Dnevnik.ba.

Riječ je o samo najnovijem poglavlju Mlinarevićkinog degutantnog obračuna sa svojim nekadašnjim zavičajem za koji koristi svaku priliku, pa i dan sjećanja na osam “Viteških anđela” koje je pobila upravo vojska osobe koja ju je postavila na funkciju – drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Naime, veleposlanica Mlinarević je na Twitteru napisala:

“Za smrt 8 djece iz Viteza koja su sredinom 1993. poginula u eksploziji granate, ni nakon 28 godina nitko nije odgovarao. Najmlađa žrtva je bila devetogodišnja djevojčica Augustina Grebenar, čiji je 12-godišnji brat Velimir također poginuo.”


Kad su je korisnici upozorili kako je riječ o “hrvatskoj djeci”, što medijsko Sarajevo uporno pokušava izbjeći, kao i jasno kazati da su ubijeni granatom ispaljenom s položaja bošnjačke Armije BiH, Mlinarević je pribjegla etiketiranju, stereotipizaciji i kolektivizaciji, kao i govoru mržnje prema stanovnicima Hercegovine.

“Razmjere ludila fašista s kamenjara:

Citiraš sjajan tekst
@BIRN_BiH
o sjećanju na ubijenu djecu u Vitezu, dobiješ ovaj jad. (http://Tw.br 1.)

Objave istu formulaciju o granati Čović i Milanović, isti ih lajkaju/gloficiraju. ( Tw br.2.)

Miševi licemjerni”, napisala je.

“Mora da je zaista teško živjeti u takvim promajama uma.

Mora biti zaista bolno ići na nekoga u razularenom čoporu godinama i posvetiti svoje mizerne živote tome”, prisnažila je u drugom tweetu.

Inače, Mlinarević već nekoliko godina vodi osobni rat sa stanovnicima Hercegovine kao i svim Hrvatima Bosne i Hercegovine koji nisu halal-Hrvati. Ovaj rat je započela nakon što je u javnost iscurila informacija da će biti imenovana za veleposlanicu BiH u Češkoj i to iz kvote drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića – čovjeka kojeg o kojem je s prijezirom pisala.

No, kad je dobila funkciju, htjela je da se te stranice njenog života izbrišu i krenula o otvoreni obračun s prvenstveno Hercegovcima, nazivajući redovito Hercegovinu “žlibinom” a njene stanovnike fašistima, baš onako kako to na druge načine čini i njen politički šef.

Nažalost, nije se uspjela suzdržati čak ni na dan kad se obilježava tužna, pretužna obljetnica smrti osmero nevine hrvatske djece u Vitezu.

Mlinarević je pak ranije za sebe kazala kako se ne osjeća Hrvaticom te se izjasnila kao Hercegovka.

Bild.ba

Previous articleHoće li se povijest ponoviti? ‘Vatreni’ nisu poraženi, a Engleska nije pobjeđivala na otvaranju
Next articleĆosić demaskirao bošnjačke “patriote”: Ne zanima ih suverena BiH