Nihad, Nihat ili NiKaD?

Hebibović u sva tri slučaja. 

Pošto svi mi znamo na koji je način Željko “predsjednik niti jednog Hrvata” Komšić došao na vlast, te svi znamo i kako se predstavlja po potrebi, tako nas isto ne čudi ni izbor njegovog savjetnika – ni više ni manje nego baš za – medije.

Piše: Marija Pinjuh

Svaka javno visoko pozicionirana osoba poseban značaj daje baš pri odabiru tog savjetnika.

Kako se odnosite prema novinarima takvu sliku ćete i poslati javnosti. 

Postoji taj jedan profil na Twitteru, pod imenom NihaT Hebibović, sa slikom NihaDa Hebibovića.

Znamo da je lažima i lažnim predstavljanjima sam Komšić ušao u predsjednički trio, iako nikakvu važnost nema, osim što svako malo iskače kao bošnjački igrač s klupe i što se isto tako svako malo mora izolirati jer ga ni korona ne shvaća ozbiljno, velik značaj ima i odabir savjetnika. 

“Promjeni slovo ba, ne može ti onda ni’ko ništa, ma ha’jte molim vas, Hrvat ili ne isti klinac. Kakav ba Ustav, konstitutivnost i legitimitet.”

Ne mogu se oteti dojmu da taj NihaT, koji ne poznaje kulturu izražavanja, koji zivka novinare i govori im što bi trebali ili ne trebalo objaviti, isti onaj koji je pod imenom NihaD pljuvao Kolindu Grabar Kitarović koja je u to vrijeme bila predsjednica Hrvatske.

Nekako mi se, dok ovo pišem, uklapa i autor onog poznatog transparenta na Komšićevom predizbornom skupu o nabijanju na kolac i silovanju…

Doista, neke stvari moramo prevrtit u glavi više puta da ih povežemo. Ako je netko držao transparent ne mora odmah značiti i da je autor.

To vam se zove plan. 

Ma, iako ne zaslužuje pažnju, NihaT zaslužuje preodgoj.

Ne možeš se izražavati na najprimitivniji način te uz to još i držati moralne pridike, a ti NihaDe, poradi malo na sebi, ne  mislim na fizički izgled nego na kulturu, bonton, moral…

Iako svog šefa vjerojatno savjetuješ kojim mu se laktom najbolje nasloniti na šank, valja tebi raditi i živjeti kad Željku ne bude više potreban savjetnik. 

Nema NihaTe ili Nihade Glavatičevo dovoljno obradive zemlje da bi zadovoljilo tvoje apetite. Nakopat ćeš se. 

Inače, kad te ugledam na TV-u, a Bogu hvala to je jako rijetko, odmah okrenem na smetnje. Šuštanje je uvijek milije od tvojih izjava.

Prije više od dvije godine, ovaj nekadašnji novinar, a sadašnji pokušaj od savjetnika pokušaju od predsjednika se, zamislite, drznuo nazvati Dragana Bursaća radi njegove kolumne i malo mu ‘pojasniti’ kako bi, eto, nešto trebalo…

Osim što kroji Komšićev odnos s novinarima, dao je sebi za pravo da kroji i odnos novinara prema pokušaju od političara.

Naravno, Bursać ga je poštno isprozivao. Zasluženo. 

Imala sam psa, naučila sam ga svakojake trikove. Dovoljno mu je da nakon svakog trika dobije nagradu, najčešće je to bio kolačić. Zauvijek ostaje vjeran.

Očito je i s nekim ljudima tako. Sjedi, lezi, laj, tvitaj o uništavanju Hrvata u BiH… 

Bravo dečko! 

Nije NihaT sam, ima on svoj čopor kojekakvih reufova, emira, harisa, nihata, nihada, slobodnih i zauzetih bosni…

Svi oni tuku u isti kamen, ali isto tako nisu svjesni da je taj kamen živac i žila kucavica jako duboko ukorijenjen u ovom tlu.

Pošto jedno slovo ne znači ništa, moje je pravo napisati da NiKaD Hebibović nikada neće biti čovjek. 

NiKaD Hebibović će uvijek biti mali dresirani potrčko kojem bi umjesto kolačića ili rakije kojom se i sam hvali po konjičkim kafandurčinama gazda nekad trebao za nagradu dati i Pedigre Dental Stick.

Zašto? Razmislite sami.

Bild.baKomentari

Next Post

U Hrvatskoj 230 novozaraženih i 35 preminulih osoba

Pon sij 11 , 2021
U posljednja 24 sata zabilježeno je 230 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4976…