Vrhunac SDA licemjerja: Optužili Hercega za ignoriranje uspjeha Lane Pudar iako joj je više puta financijski pomogao

Podigoše se na Badnjak neki mudri mediji i prozvaše dopredsjedatelja Skupštine HNŽ Tomislava Martinovića i premijera Hercegovačko-neretvanske županije Nevenka Hercega zbog (ne)nagrađivanja uspjeha našeg zlatnog djeteta Lane Pudar.

Piše: Poskok.info

Onaj tko iole zna što se u pozadini odmah je shvatio nivo ispolitiziranosti napada koji je, par sati kasnije, ”ublažen” proširenjem prozivke i na hercegovačko-neretvansku SDA čiji je očiti freelancer i radikalni populist Amir Šelo pokušao iskoristiti situaciju za ubiranje još jednog propagandističkog poena među naukom mesom.

No đavo nam nije dao mira. Pregledom nekoliko mjeseci starih medijskih izvješća (čak istih tih medija) lako se dolazi do informacija da je upravo prozvani Herceg, zajedno sa SDA-ovim ministrom prosvjete Rašidom Hadžovićem, u uredu primio i, čak u dva navrata, novčano nagradio Lanu.

Još je važno naglasiti da su joj tim donacijama pomogli odlazak na natjecanje s kojeg se vratila ovjenčana medaljom.

Pregledom i niza drugih objava (čak istih tih medija) stječe se očit dojam da je Vlada HNŽ, kakva god ona bila, ipak bila uvjerljivo najsnažniji podupiratelj i promotor raznoraznih sportskih disciplina, kolektiva i pojedinaca, kroz redovita budžetska izdvajanja, kroz interventne donacije, grantove, potpore kroz proziv za sport, itd.


Ispolitizirani napad koji nismo htjeli komentirati na Badnjak u centar afere uvukao je ovo sjajno dijete koje zavrjeđuje poštovanje i potporu svih nas. A ako ona nešto nije zaslužila nije upravo to. Njen kredo su borba i pobjede. Ne politička kaljuža. Ona je iznad tog. Daleko iznad tog.

No taj pokušaj je slika i prilika naše žalosne stvarnosti, političke zloupotrebe, neumjesnosti i iskorištavanja iznimnog truda, odricanja i zasluženoga uspjeha mlade Lane.

Pobogu, onaj koji napiše ili izjavi da su HDZ i SDA odbili pomoći Lanu Pudar, dok ju je prepoznao i pomogao Grad Mostar, može biti samo potpuna neznalica ili potpuno opasan maliciozni tip koji računa na površnost ili neznanje primatelja upućene poruke.

Pa tko to onda odnosno koja većina odnosno koja koalicija čini gradsku mostarsku vlast?!

Da se ”opere” pred tom neukom biračkom masom, jučer predsjedatelj županijske skupštine Šerif Špago na vrat na nos ugosti zlatno dijete i uruči joj 5000 KM nagrade (?!)

Da je bar dodao jednu nulu, e to bi bilo nešto za objaviti.

A što se tiče samostrijelca Šele, treba ga s vremena na vrijeme podsjetiti da je upravo njegova stranka odbila podići ruku na Vladi HNŽ da budu jamac za kredit koji je pokojni Ljubo Bešlić dogovorio za izgradnju gradske sportske dvorane još dok Mostar nije imao Vijeće.

Dosad smo, da digoše ruke, mogli imati dvoranu. Danas nemamo dvoranu, ali sanjamo olimpijski bazen.

Lana i njezini uspjesi svjetionik su za svu našu mladost, ponos za sve nas kao društvo, radost i svjetlo nade za ovu bh. stvarnost, opterećenu krizama i nekim politikama koje, uporno i ne birajući sredstva, nastavljaju unositi razdore, nemire i strepnju, nepoštujući, čak i vrijeđajući i vrijeme Božića.

Ne kvarite nam doživljaj.

Zato nismo htjeli komentirati ranije, ali nije moglo proći bez reakcije.

Šelo, Šelo…

SOURCEBild.ba
Previous articleDok nekim muslimanima smeta Božić zgodno je prisjetiti se kako se u Herceg-Bosni slavio Bajram
Next articleLeona Popović izjednačila najbolji rezultat karijere!
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments