Grlić Radman: Hrvatska će poštivati preporuke EU, pa i kada je riječ o granici s BiH

Izvor: Avaz

Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman kazao je da će ta zemlja poštovati preporuke Europske komisije u pogledu otvaranja granica, u skladu s epidemiološkom situacijom, kada je u pitanju Bosna i Hercegovina.

Napomenuo je da će po ovom pitanju Hrvastka postupati koordinirano s drugim državama članicama EU te da građani BiH u tranzitu neće imati problema, kao ni da će problema biti na dan izbora. Preporuke Europske komisije u pogledu otvaranja granica još usaglašavaju stalni predstavnici zemalja članica, a odluka bi trebala biti donesena 1. srpnja.

– Moramo gledati u budućnost, oporavak, interese hrvatskih građana, hrvatskog turizma. Nama su građani BiH, a prije svega Hrvati iz BiH, svakako u interesu. Što se tiče građana BiH u tranzitu, tu nema nikakvih problema, tranzit je dogovoren. Svatko tko dolazi iz BiH na sprovod, vjenčanje, iz osobnih razloga, tu nikakvih problema nema – kazao je danas Grlić Radman.

Bild.baKomentari

Next Post

Grmoja: Niti HDZ, niti SDP, neće imati potrebnu većinu za sastavljanje Vlade

Pon lip 29 , 2020
Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u ponedjeljak je HDZ-ovom Gordanu Jandrokoviću, koji je je rekao da bi odluke Nacionalnog stožera preispitivali suci koji su na strani ljevice, poručio da je upravo on kao predsjednik Sabora iskadrovirao takav sastav suda. Grmoja se slaže s time da Ustavni sud ispita odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite. Ustvrdio je […]