Hakeri iz svih dijelova svijeta napali Mađarsku

Mađarske financijske institucije i telekomunikacijska infrastruktura u četvrtak su pretrpjele snažan kibernetički napad s računalnih servera lociranih u Rusiji, Kini i Vijetnamu, objavila je danas telekomunikacijska tvrtka Magyar Telekom.

Institucije i infrastruktura su doživjeli takozvani DDoS napad u kojem hakeri preplavljuju mrežu neuobičajeno velikim internetskim prometom kako bi je paralizirali.

Ovo je bio jedan od najvećih hakerskih napada u Mađarskoj ikad
Ovaj napad je bio 10 puta snažniji od uobičajenih DDoS napada, priopćio je Magyar Telekom.

“To znači da je ovo po svojoj veličini i kompleksnosti bio jedan od najvećih hakerskih napada ikad u Mađarskoj”, dodala je telekomunikacijska tvrtka.

Napad su izvršili ruski, kineski i vijetnamski hakeri.

“Ruski, kineski i vijetnamski hakeri pokušali su izvesti DDoS napad na mađarske financijske institucije, no i zasuti mreže Magyar Telekoma.

Napad se dogodio u nekoliko valova, poremetio je usluge dijela financijskih institucija i prekinuo dio usluga Magyar Telekoma u dijelovima Budimpešte.

Bild.baKomentari

Next Post

Dramatičan porast broja novozaraženih u Sloveniji

Sub ruj 26 , 2020
U Sloveniji su u zadnja 24 sata s 2775 testova potvrđene 184 nove zaraze koronavirusom, nešto manje nego prethodni dan, ali epidemiološka situacija se ne popravlja. U petak je Slovenija zabilježila rekordna 192 nova slučaja zaraze, uz 3645 testova. U bolnicama se trenutno od covida-19 liječi 72 ljudi, 13 više […]