Hasanbegović otkrio u čijem će saborskom klubu sjediti

Izvor: Dnevnik.hr

Foto: Nova TV

Nedugo nakon izbornog raspleta u Domovinskom pokretu Miroslava Škore došlo je do preokreta. Hrvatski suverenisti, s kojima su zajedno izašli na izbore, odlučili su da neće sjediti sa Škorom u istom zastupničkom klubu.

Prijeti li Škorinu pokretu raskid suradnje te hoće li sjediti u klubu Domovinskog pokreta ili Suverenista u Dnevniku Nove TV otkrio je Zlatko Hasanbegović.

“Domovinski pokret ima sjajnu budućnost, to govore izborni rezultati. Postojat će klub Domovinskog pokreta, a sukladno prethodnom međustranačkom dogovoru formirat će se i klub Suverenista. Ja ću biti u klubu Domovinskog pokreta, to je potpuno uobičajena praksa”, rekao je Hasanbegović.

Na pitanje bi li sjedio u Saboru bez Škorinog Domovinskog pokreta odgovorio je kako je smisao koalicija postići što više mandata.

“Izborni zakon treba korjenito promijeniti, to je majka svih reformi, a zna se tko je protiv toga”, kazao je.

Upitan bi li dignuo ruku za SDSS u Vladi, odgovorio je “naravno da ne”.

“Plenković je ispunio svoje obećanje da će njegov HDZ složiti većinu sa sebi svjetonazorski sličnim strankama, a među njima je i SDSS”, kaže Hasanbegović koji smatra kako njegov plan ne potiče netoleranciju.

Tvrdi kako je način predstavništva nacionalnih manjina ključna anomalija izbornog zakona, ali da pritom ne osporavaju njihovo participiranje u vlasti. 

“Ljudi poput Radina koji nisu imali protukandidate sada arbitriraju tko će biti premijer. To je sumrak hrvatske demokracije”, smatra Hasanbegović. 

Bild.baKomentari

Next Post

Aluminij je ugašen prije točno godinu dana. Hoće li ikada proraditi?

Čet srp 9 , 2020
Aluminij, nekadašnji hercegovački gigant, ugašen je prije točno godinu dana. Gašenjem struje došlo je i do velikog gašenja radnih mjesta.
Aluminij