HNS BiH: Unitaristički nacionalisti vrše pritisak na Schmidta

U Domu HDZ-a BiH održana je 24. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Članovi Predsjedništva HNS-a razgovarali su o aktualnim političkim događanjima, osobito, kako je navedeno u priopćenju sa sjednice, u kontekstu događanja koja su uslijedila nakon dolaska visokog predstavnika gospodina Schmidta i silnih pritisaka predvodnika unitarističkog nacionalizma i politika koje zagovaraju nastavak diskriminacije i nametanja političkih predstavnika.

Članovi Predsjedništva HNS-a razgovarali su o političkim aktivnostima i razgovorima koji slijede oko izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

“Legitimno predstavljanje i konačno uklanjanje svih diskriminacija koje postoje u institucijama je ključni temelj svih razgovora u skladu sa svim presudama Ustavnog suda BiH i Međunarodnog suda za ljudska prava. Obmanjivanje javnosti kroz pokušaje ‘istraživanja’ koje je SDA objavila su sramotan čin tobožnjeg ukazivanja o nadpredstavljenosti Hrvata”, priopćeno je. 

Bosna i Hercegovina nije tržnica, dodaje se, niti su bošnjačke unitarističke stranke djelitelji nečijih ustavnih prava. 

“Hrvatskom narodu nema tko šta dati, ili pokloniti, radi se o elementarnim ustavnim i zakonskim odredbama. Poseban upit za ‘istraživače’ i ‘matematičare’ je jesu li u tome famoznom elaboratu pobrojane i prakse lažnog nacionalnog izjašnjavanja koje se događaju prilikom apliciranja za poslove državne službe, pravosuđa i drugih tijela koje se prakticiraju. Radi se o isprobanoj matrici koje se iz sfere lažnog predstavljanja i dokidanja ustavnih prava iz Predsjedništva BiH i federalnog Doma naroda prelijevaju i u državnu službu”, priopćeno je nakon sjednice Predsjedništva HNS-a BiH.

Bild.ba

Previous articleHDZ BiH: Međunarodna zajednica uvidjela je tko i što čini srž dubokih podjela u BiH
Next articleI u RS-u pljačkali narod pri nabavi opreme tijekom pandemije? U tijeku je velika akcija policije…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments