Praljak je sebi oduzeo život, iako je bio u punoj snazi. Imam respekt prema tome

Kazao je da svaki zločin u ratu nije isti.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je, osim o sukobu s ministrom obrane Mariom Banožićem, govorio i o muralu posvećenom Vukovaru koji je u Zagrebu prefarban zajedno s onim generalu Slobodanu Praljku.

“Postoji niz površina u Zagrebu koje su podatne za murale, grafite koje Hrvatska ima. To je emocionalna stvar i prije nego što to ideš uklanjati, pogledaj, raspitaj se. Osiguraj prostor. Ima tih prostora u Zagrebu, Zagreb je sva sreća zapušten da ima tih prostora”, rekao je predsjednik.

“Praljak nije problem. Razgovarao sam i s bošnjačkim političarima, pitao sam kako mogu uspoređivati Praljka i Mladića. Oni kažu da je komplicirano. Oni su osuđeni, ali nije svaki prijestup i kazneno djelo isto, pa ni svaki krivac nije isti”, rekao je.

Kazao je da svaki zločin u ratu nije isti, prenosi Index.

“Kao što ni svako kazneno djelo nije isto, tako ni krivci nisu isti. Svaki zločin u ratu nije isti. Jel Mile Petković ratni zločinac? Mogu ga osuditi deset puta, Mile Petković nije ratni zločinac”, rekao je.


Potom je prešao na Praljka. “Slobodan Praljak? Ja bih volio da vam srce otvore bošnjački političari, posebno iz SDA, da vam kažu ovo što govore meni. Ali nikad vam neće reći da ovi krvoloci iz Republike Srpske, u koje, opet kažem, Dodik ne spada, nikad neće reći da je to isto. Praljak je na kraju, umjesto da služi još par godina, sebi oduzeo život. Iako je bio u punoj snazi i ne tako star. Pa ja imam neki respekt prema tome.”

Bild.ba

Previous articleEichhorst: Nastavljamo rad na Izbornom zakonu
Next articleDodik: Treba se birati bošnjački i hrvatski predstavnik za Predsjedništvo u Federaciji
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments