Ubijeni u Mostaru je bio bivši zapovjednik HVO-a

Ubijeni u Mostaru je bio bivši zapovjednik HVO-a

Foto: Klix.ba

U centru Mostara iz vatrenoga oružja ubijen je bivši zapovjednik Hrvatskoga vijeća obrane u Mostaru Marko Radić Maka, a policija traga za bivšim pripadnikom Specijalne policije Oliverom Cvitanovićem zvanim Cviki, za kojega se sumnja da je počinio ovo ubojstvo. 

Pucnjevi u Radića ispaljeni su nedaleko od zgrade gdje je živio, oko 19 sati, a u blizini je i sjedište hercegovačko-neretvanskog (HNŽ) ministarstva unutarnjih poslova.

“Marko Radić je preminuo na licu mjesta”, potvrdili su iz mostarske policije. Na mjesto događaja stigla je i hitna pomoć, no liječnici su mogli samo konstatirati smrt.

Za vjerojatnim ubojicom Cvitanovićem tragaju pripadnici više policijskih postrojba uključujući i Specijalnu policiju MUP-a HNŽ-a. Pozvali su građane na pripravnost budući da je ubojica naoružan i iznimno fizički spreman.

Oliver Cvitanović zvani Cviki, koji je tijekom rata bio pripadnik Specijalne policije MUP-a Hrvatske republike Herceg-Bosne, je 2004. godine iz pištolja ubio punca, a pokušao je ubiti i svoju suprugu te njezinu sestru, no pištolj je zatajio. Za tri mjeseca izdržavanje kazne smanjio mu je pomilovanjem 2012. godine tadašnji predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Bild.ba