I ovaj mjesec prije roka isplata braniteljima

Izvor: Fena

Ilustracija

Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata u suradnji sa službama braniteljsko-invalidske zaštite završilo sve potrebne procedure, odnosno unijelo u trezor obračun i dostavilo popis korisnika za svibanj Federalnom ministarstvu financija.

Više od 103.000 korisnika pripadnika braniteljske populacije već sutra će na račune dobiti redovne mjesečne naknade bez umanjenja, u skladu s ranijim opredjeljenjem Vlade FBiH i resornog Ministarstva da su te kategorije prioritet u isplatama iz federalnog budžeta.

Federalno ministarstvo financija uputilo je danas naloge bankama, a korisnici od sutra iste mogu preuzeti. Riječ je o 83.342 korisnika osobnih i obiteljskih invalidnina te 4.809 dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja.

Kada je riječ o demobiliziranim braniteljima od početka primjene federalnog Zakona više od 15.600 korisnika je ostvarilo pravo na egzistencijalnu naknadu a za mjesec svibanj naknade će dobiti 14.646 demobiliziranih branitelja starijih od 57 godina, priopćeno je iz Ureda Federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida obrambenog-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića.

Bild.baKomentari

Next Post

Nakon skoro tri mjeseca vraća se Hrvatska nogometna liga

Čet lip 4 , 2020
Prvenstvo se nastavlja bez gledatelja, ali s obzirom da je epidemiološka situacija dobra, može se očekivati i povratak navijača na stadione.