Ili Herceg-Bosna ili Izborni zakon, Hrvati nemaju treću opciju

Izvor: Bild.ba

Ili Herceg-Bosna ili Izborni zakon, Hrvati nemaju treću opciju, rekao je za portal Bild.ba predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović.

Cvitanović je, komentirajući najave Bakira Izetbegovića i drugih bošnjačkih političara, rekao kako Hrvati bez izmjena Izbornog zakona ne smiju dopustiti izborni ciklus 2022. godine i vođenje “politikantskim rizicima”.

Bakir Izetbegović je nedavno najavio nametanje komšića Hrvatima na nižim razinama, a u dijelu javne i intelektualne bošnjačke zajednice postoje najave o zauzimanju hrvatskih klubova u državnom i federalnom domu naroda od strane bošnjačkih politika.

– Hrvati BiH ne smiju dopustiti ulazak u novi izborni ciklus bez izmjena Izbornog zakona. Nama je to najvažnije političko pitanje, a 2022. godina nas vodi u politički nestanak ako se budemo vodili politikantskim rizicima – rekao je Cvitanović za Bild.ba.

Po njegovom mišljenju, ako Hrvati ne izbore Izborni zakon, trebaju se vratiti Herceg-Bosni.

– Postoje dva rješenja, jedno je Izborni zakon po kojem će Hrvati moći birati svoje predstavnike, drugo je povratak na stanje prije Washingtonskog sporazuma – odnosno, Hrvatska Republika Herceg-Bosna – kaže Cvitanović.

Cvitanović je dodao i kako Hrvati neće “biti taoci porobljivačkih bošnjačkih politka”.

– To dvoje je minimum na koji Hrvati mogu pristati, a bošnjačke stranke moraju biti svjesne da Hrvati neće biti taoci njihovih porobljivačkih politika – ocijenio je prvi čovjek HDZ-a 1990.

Bild.baKomentari

Next Post

Torbice iz Tomislavgrada 'zapalile' Milano!

Pet lis 9 , 2020
“Lockdown” u Italiji zbog pandemije koronavirusa osim što je donio jako puno štete i, nažalost, žrtava trenutačnog neprijatelja broj 1 u svijetu, za sada, barem po nečemu gledamo pozitivno, a to je protekli Milano Fashion Week. Osim digitalnih organiziranih prezentacija i modnih revija, i uživo je bilo dosta revija i […]