Inicijativa građana ‘Jer nas se tiče’ dobila priznanje ‘Most za budućnost’

Izvor: Fena

Foto: FENA

Grupa frankofonskih veleposlanika i šefova misija u BiH u četvrtak je na mostu Kriva ćuprija u Mostaru uručila javno priznanje “Most za budućnost-Le pont pour l’avenir” Građanskoj inicijativi “Jer nas se tiče” s ciljem javnog nagrađivanja pojedinaca ili grupe zbog načina na koji se bave pitanjem dijaloga kultura i kulture dijaloga u zemlji.

Veleposlanica Švicarske Andrea Rauber Saxer kazala je kako je ova nagrada inače namijenjena lokalnim udruženjima, organizacijama, pojedincima ili institucijama koje se zajednički zalažu za zajedničko dobro.

– U ovom konkretnom slučaju, Inicijativa ‘Jer nas se tiče’ skreće pažnju na problem regionalnog odlagališta komunalnog otpada na Uborku kod Mostara i zaista je vrijeme da ih se sluša. Naša nagrada zove se ‘Most za budućnost’ i dajemo je upravo onima koji na neki način grade ove mostove u društvu – istaknula je Rauber Saxer.

Dodala je kako je navedena grupa neformalna grupa veleposlanika i šefova misija koji dijele poznavanje francuskog jezika.

– Ne samo da svi govorimo francuski jezik nego govorimo i istim jezikom u smislu da dijelimo iste vrijednosti, a kroz ovo naše priznanje također želimo promovirati dijalog, dijalog među građanima, ali i dijalog između građana i nadležnih vlasti – navela je veleposlanica Švicarske.

Predsjednik Građanske inicijative “Jer nas se tiče” Omer Hujdur kazao je kako im ova nagrada znači puno te im predstavlja dodatni poticaj u budućnosti.

– Veoma sam sretan, zadovoljan i zahvalan što su veleposlanici prepoznali rad naše Inicijative. Nagrada je svakako poticaj da doprinesemo još više ovoj našoj zajednici i nastavimo borbu za dobrobit svih građana Mostara, a nastavit ćemo se boriti pravnim sredstvima, odnosno tužbama protiv odgovornih za stanje na Deponiji, te ćemo osim na Deponiju, koja je glavni problem, nastaviti ukazivati i na druge probleme u gradu Mostaru – istaknuo je Hujdur.

Veleposlanica Republike Austrije Ulrike Hartmann kazala je kako civilno društvo u Bosni i Hercegovini postoji, ali nije aktivno kao u nekim drugim zemljama u Europi.

Ovom simboličnom nagradom želi se pokazati kako postoji volja za izgradnju mostova između različitih etničkih grupa u Bosni i Hercegovini.

Bild.baKomentari

Next Post

Krizni stožer HBŽ-a donio naredbu u cilju sprečavanja širenja covida -19

Čet lip 25 , 2020
Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) donio je u četvrtak Naredbu kojom se zabranjuje okupljanje, odnosno održavanje športskih, kulturnih i drugih manifestacija u kojima se očekuje dolazak osoba izvan te županije (pazar, izložbe pasa i sl.),  te posjete i izlazak štićenicima u ustanovama socijalne […]