A što više reći? Hamdija Abdić Tigar oslobođen optužbe za ubojstvo generala Vlade Šantića

Svjedok je tvrdio kako je general teško zlostavljan i ubijen, a njegovo tijelo nakon ubojstva raskomadano, zapaljeno i potom ubačeno u bačvu zalivenu gipsom ili cementom.

Kantonalni sud u Bihaću oslobodio je danas optužbi Hamdiju Abdića Tigra i petoricu optuženih za ubojstvo Vlade Šantića, generala Hrvatskog vijeća obrane (HVO) regije Bihać.

Ovu informaciju potvrdio je za portal “Avaza” Abdićev odvjetnik Alen Nakić.

Kako je rekao, optužbe su odbijene u cijelosti.

Optužnicom Kantonalnog tužiteljstva Unsko-sanskog kantona (USK), kao suizvršitelji ubojstva generala Vlade Šantića, optuženi su i Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Ramiz Ružnić, Indijan Alibegović i Enver Keranović.

Oni su, kako se navodi, 8. na 9. ožujka 1995. godine iz prostorija HVO-a odveli Šantića u hotel “Sedra” u Cazinu, gdje je zadobio vidne povrede na glavi. Zatim je Šantić automobilom mercedes odvezen do prostorija u kojima je bila smještena Vojna policija 502. viteške brdske brigade.


Idućeg dana je odveden izvan zgrade u nepoznatom pravcu, a uslijed zadobivenih povreda podlegao je i njegovi posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni, stoji u optužnici.

Podjsetimo, General Šantić nestao je u noći s 8. na 9. ožujka 1995. u Bihaću, nakon što ga je iz lokalnog zapovjedništva HVO-a odveo optuženi Abdić sa svojim vojnicima. Šantića su, prema izjavama svjedoka, odveli u hotel Sedra, gdje je razgovarao sa zapovjednikom Petog korpusa Armije BiH Atifom Dudakovićem, a nakon toga mu se gubi svaki trag.

Slučaj Šantić je godinama bio zaboravljen, ali je ponovo bio otvoren 2013. na temelju iskaza zaštićenog svjedoka. Svjedok je tvrdio kako je general teško zlostavljan i ubijen, a njegovo tijelo nakon ubojstva raskomadano, zapaljeno i potom ubačeno u bačvu zalivenu gipsom ili cementom. Plastična bačva s neidentificiranim koštanim ostacima je 2014. pronađena na odlagalištu otpada kod Bihaća, no zbog oštećenja nije mogao biti izdvojen materijal za analizu DNA

SOURCEBild.ba
Previous articleIzetbegović održao patetičan govor u Domu naroda. Čović: Razumijem da je kampanja počela, ali ne možete kršiti poslovnik
Next articleJavili se iz Bakirove SDA: Milanović, kažu, pokušava oživjeti ciljeve Herceg-Bosne
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments