Afera “Aluminij”: Zbog kriminalnih radnji financijska policija prijavila šest osoba

Screenshot
Screenshot

Financijska policija Federacije BiH podnijet će danas do kraja dana Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) izvještaj protiv šest osoba zbog kriminala u mostarskom “Aluminiju” teškog 204, 5 milijuna KM, ekskluzivno saznaje “Avaz”.

Saznaju i da je prijavljeno šest odgovornih i ovlaštenih osoba u „Aluminiju“ koji su obnašali rukovodeće pozicije u ovoj tvornici i bili su povezane osobe.

Postupajući po zahtjevima Vlade FBiH i županijskog tužiteljstva HNŽ, podsjećamo, inspektori Financijske policije su na temelju knjigovodstvenih isprava, poslovnih knjiga, financijskih i drugih izvještaja te ostale poslovne dokumentacije i korespondencije privrednog/gospodarskog društva „Aluminij“ Mostar, utvrdili činjenice koje se odnose na financijsko i materijalno poslovanje privrednog „Aluminij“ u periodu od 01. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine.

Osim toga, sačinjen je i zapisnik o utvrđenim činjenicama u postupku inspekcijskog nadzora/kontrole financijsko-materijalnog, vanjskotrgovinskog i deviznog poslovanja privrednog društva “Aluminij” koji je u formi Izvještaja dostavljen Vladi Federacije BiH i županijskom tužiteljstvu HNŽ Mostar.

Napravljeno je šest izvještaja o postojanju osnova sumnje o počinjenim krivičnim djelima i počiniteljima, kojima je za utvrđene nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju privrednog „Aluminij“ d.d. Mostar, za period od 01. siječnja 2014. do 10.srpnja 2019. godine, prijavljeno šest odgovornih i ovlaštenih osoba u „Aluminiju“, kojima se stavlja na teret nanošenje štete privrednom/gospodarskom društvu „Aluminij“ d.d. Mostar, u ukupnom iznosu od 204.450.946,97 KM – navodi se u izvještaju.


Podsjećamo, lani je ova tvrtka likvidirana i radnici su bili završili na ulici.

Bild.ba

Previous articleOglasio se Schmidt i poručio: “Ne mogu komentirati glasine”
Next articleCikotić traži milijune kako bi formirao migrantsko naselje