BH premijerligaš kažnjen izbacivanjem u najniži rang nogometnog natjecanja

Nogometni savez Bosne i Hercegovine kaznio je FK Olimpik izbacivanjem u najniži rang tanatjecanja nakon što je ekipa odlučila da istupi iz Premijer lige BiH.

Nogometni savez navodi da su svjesni poteškoća s kojim se suočava klub, te da su učinili sve da im pomognu u njihovom prevazilaženju.

“FK Olimpik je odlukom Disciplinske komisije NS BiH bio dužan da ispuni obveze prema igračima i članovima svoje administracije. Do 20. svibnja 2021. kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obveza FK Olimpik nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka, a koje su nastale u prethodnom periodu”, priopćeno je iz Saveza, prenosi N1.

“Neispunjavanjem obveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi sa financijskim obvezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije NS BiH, klubu je nastupila suspenzija u nastavku natjecanja”, odlučeno je.

“Ovim činom FK Olimpik je nastojao da neispunjavanjem svojih obveza teret odgovornosti prebaci na NS BiH. Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez FK Olimpik”, dodali su iz Nogometnog saveza BiH.


Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog natjecanja, bit će kažnjen vraćanjem u najniži stupanj natjecanja i kaznom od 6 do 12 negativnih bodova.

Bild.ba

Previous article“Gaza” – novo iransko oružje
Next articleOdgovor iz SBB-a : Žalosno da Komšić ne zna način usvajanja zakona