Detalj koji govori zašto je mali Joško Gvardiol div

Bez obzira na ishod, teško se sjetiti je li ikada ijedan hrvatski bek napravio sličan potez na velikom natjecanju

Iako su čitatelji Indexa u velikoj anketi za utakmicu protiv Škotske samo trojici prvotimaca dali ocjenu nižu nego Jošku Gvardiolu, jedan detalj pokazao je kakav je igrač i zašto ga smatraju jednim od najvećih talenata na svijetu.

Iako je u prvom poluvremenu imao nekoliko tehničkih pogrešaka i težak posao s obzirom na to da su Škoti obranu usmjeravali prema njegovoj strani, novi stoper RB Leipziga nije klonuo. Posebno će se pamtiti detalj iz 50. minute. Tada je uzeo loptu, povukao je prema sredini kroz škotske linije i dodao Vlašiću. Nije se povukao na svoju poziciju, nego je hrabro nastavio naprijed. Pretrčao je dijagonalno pola terena i osjetio da bi mogao dobiti loptu u prostor, a onda je u maniri napadača utrčao iza leđa obrani. Vlašićev pas je stigao, ali Gvardiol nije uspio zabiti gol.

Bez obzira na ishod, teško se sjetiti je li ikada ijedan hrvatski bek napravio sličan potez na velikom natjecanju. Najmlađi hrvatski igrač na Euru imao je inteligencije da prepozna situaciju i sprint koji je Dalić u prve dvije utakmice očajnički tražio od napadača. Pri tome treba napomenuti da je to napravio nakon što je cijelu sezonu, a tako i ovaj turnir, odigrao na poziciji koja mu je tek sekundarna. 

Činjenica da je u odlučujućoj utakmici generacije imao hrabrosti otići toliko naprijed i naći se u gol-šansi govori o tome zašto je već kao tinejdžer prodan za 16 milijuna eura uz bonuse.


Index.hr.

Previous articleEuropska zdravstvena agencija: Delta soj će na ljeto dominirati Europom
Next articlePoznato je koga će Hrvatska pobijediti u osmini finala :)