Dodik: BiH će se raspasti bez rata, treći entitet je moguć!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da Hrvati spremaju za dvije godine bojkot općih izbora u BiH.

Dodik je naveo da ih u tome razumije, jer je to za njih presudno. On je napomenuo i da su mu prilikom posjete Zagrebu hrvatski predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković prenijeli zabrinutost za položaj Hrvata u BiH i da traže rješenja o promjeni Izbornog zakona.

Na pitanje da li je moguć treći entitet u BiH, Dodik je za TV Kurir rekao da je kad bi ga Hrvati tražili.

Ako ga Hrvati traže moguć je“, kazao je.

Govoreći o tome kako se dogodilo da je on pozvan u posjetu Zagrebu i na susret s Milanovićem i Plenkovićem, Dodik je rekao je on “srpski član Predsjedništva i da nosi u sebi legitimitet izbora”.

On je napomenuo da se razgovor vodio isključivo o položaju Hrvata u BiH, da je hrvatska država zapostavila Hrvate u BiH, za što su sami krivi, jer su “izašli na referendum 1. ožujka i glasali za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu koja im se sada lupa o glavu”.

Dodik je naveo da su u Zagrebu odbili bilo kakvu mogućnost da pričaju sa Željkom Komšićem.

Govoreći o tome da je poslije posjete Zagrebu bio s Draganom Čovićem u Beogradu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Dodik je rekao da je tema u Beogradu bila situacija u BiH i kako se može pomoći, te da Vučić sve vrijeme pokušava pomoći Federaciji BiH, ali da u FBiH od svega prave problem.

“Kad je dao dva respiratora Goraždu, gorila je FBiH, umjesto da kažu – skidamo kapu… Usput su pokušali da ga ubiju u Srebrenici i nikada nisu htjeli da odgovore, jer tu postoji blokada i sprega muslimanskih i američko-britanskih službi koje kontroliraju što tko treba uraditi”, rekao je Dodik.

Kada je riječ o negativnim komentarima u Sarajevu zbog njegove posjete Zagrebu, Dodik je naveo da on nije komentirao posjetu Bakira Izetbegovića Zagrebu, te je dodao kako se osjeća superiorno zbog onoga što radi i misli da radi pravi posao.

“Za mene ne postoji neki poseban autoritet u svijetu koji bi mogao da pomjeri moje osnovne političke stavove”, istaknuo je Dodik.

On je ponovio da će se “BiH raspasti bez rata“, a jedino što može da funkcionira je Republika Srpska, prenosi Srna.

Bild.baKomentari

Next Post

Poruka Dalmatinca postala apsolutni hit na društvenim mrežama

Sub lis 31 , 2020
Koliko vam se puta dogodilo da se netko parkirao na vaše parkirališno mjesto? Ovoga Dalmatinca to je neugodno iznenadilo… Poruka jednog ljutitog Dalmatinca objavljena na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca odmah je postala hit, prenosi Včernji. Vlasnik jednog parkirnog mjesta ostavio je na automobilu poruku zato što mu je […]