Dodik promovirao kadete: “RS izgubila vojsku, ali ne i policiju”

Dodik promovirao kadete: “RS izgubila vojsku, ali ne i policiju”

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske promoviralo je danas u Banjaluci 325 kadeta 21. klase Jedinice za policijsku obuku – Policijske akademije i sedme klase Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Entitetski ministar unutarnjih poslova Dragan Lukač rekao je da mu je čast da se obrati kadetima koji će od sutra štiti građane RS, njihovu imovinu i raditi ono što su naučili na akademiji. On je naglasio da građani ovog bh. entiteta mogu da budu nove snage MUP-a, da su ovi kadeti ogledalo MUP-a i Republike Srpske.

“MUP vašim školovanjem nastavlja svoj cilj, a to je da podmladimo policiju i da imamo mlade kadrove za budućnost Republike Srpske. Vlada ulaže ogromna sredstva da bi MUP bio na usluzi građanima. Samo u Centar za obuku je i bit će uloženo više od devet milijuna KM”, rekao je Lukač, koji je uručio diplome trojici najboljih u klasi.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da je nova generacija policajaca dokaz RS da može, pored svih izazova, da se posveti školovanju policije kojoj narod u RS najviše vjeruje.

“Zato je vaša uloga veoma važna, da osigurate da ovaj narod ima povjerenja u vas. Vi ste najbolji među nama, koji uspijevaju da naše snove pretvore u stvarnost, da Republika Srpska bude zemlja stabilnosti, da nikome ne dozvolite kršenje zakona, bez obzira koliko bio visoko pozicioniran”, poručio je Dodik kadetima.

On je rekao da je mnogo izazova s kojima policija se treba boriti, te poručio da će se vlasti u entitetu potruditi da policija ima najbolje uvjete za rad.

“Vaša dobrota mora da se osjeti na svakom mjestu, ali i strogoća, jer ne smije biti propusta nigdje. Imamo velike nade u vas, krenuli smo s ovom akademijom davno, ranije su vaše kolege školovane i odlazile na ulicu, ali vratili smo praksu da vi koji upišete akademiju imate posao“, istaknuo je Dodik.

On je napomenuo da je “Republika Srpska izgubila vojsku, ali nije i policiju, koja treba da bude bedem u obrani Republike Srpske i njenih vrijednosti, stabilnosti i mira“.

“Činit ćemo sve da budete zadovoljni jer smatramo da radite jedan od najvažnijih poslova u Republici Srpskoj“, naglasio je Dodik, prenosi Srna.

Bild.ba