GP BiH primila donaciju Njemačke u vrijednosti od 850.000 eura

Direktor Granične policije BiH i veleposlanica Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber, 24. rujna 2020. godine u sjedištu Granične policije BiH, potpisali su Sporazum o donaciji SR Njemačke Graničnoj policiji BiH.

Uz rukovodstvo Granične policije BiH, ceremoniji potpisivanja sporazuma je nazočio i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić, kao i suradnik za vezu Savezne policije Njemačke za BiH dr. Florian Wedekind.

SR Njemačka je donirala vozila za operativni rad Granične policije BiH, uređaj za provjeru dokumenata, baterijske svjetiljke, detektore i endoskope. Donirana sredstva su u vrijednosti oko 850.000 eura.

– Od osnivanja ove policijske agencije, prijateljska zemlja Njemačka prati naš rad i djelovanje na granici i, skladno tome i našim potrebama, donira opremu koju možemo svakodnevno koristiti. Ova oprema će se koristiti za nadzor granice, što će svakako doprinijeti i u borbi s nezakonitim migracijama – izjavio je ravnatelj Galić.

Veleposlanica Uebber je najavila da će i u narednom razdoblju Vlada SR Njemačke biti partner GPBiH i podržavati njen daljnji razvoj te zahvalila rukovodstvu ove policijske agencije na uspješnoj saradnji.

Dosad su realizirane brojne aktivnosti uz podršku Vlade SR Njemačke s ciljem operativnog jačanja agencije, a samim time povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na zračnim lukama u BiH.

BIld.baKomentari

Next Post

Mostarski strip vikend u znaku domaćih autora

Čet ruj 24 , 2020
Ovogodišnje izdanje Mostarskog strip vikenda održat će se 3. i 4. listopada u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a zbog epidemiološke situacije ova godina proteći će bez prisustva stranih autora.