Hrvati u Beču: “Odjekuju pucnjevi, jezivo je…”

Najmanje dvije osobe, među kojima napadač, ubijene su u simultanim terorističkim napadima u ponedjeljak navečer u središtu Beča, objavilo je austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Nekoliko ljudi je ubijeno i ranjeno u pucnjavi do koje je došlo kod sinagoge u centru Beča u ponedjeljak navečer. Policija je ogradila cijelo područje, a o cijelom slučaju kratko su rekli kako je u tijeku velika akcija. Poručili su građanima da ima ozlijeđenih te da ne idu na javna mjesta. A oni koji su se u trenutku napada našli na javnom mjestu, moraju ostati tamo. Tako je nekolicina Hrvata ostala zarobljena po restoranima.

“Jezivo je, odjekuju pucnjevi, ne možemo nikamo”, kratko su poručili za 24sata.

Svi svećenici iz Hrvatske katoličke misije u Beču, čije je sjedište udaljeno samo deset minuta hoda od mjesta napada, su dobro.

Napad je neke od njih zatekao tijekom molitve u crkvi, drugi su bili u šetnji u centru, ali ne u neposrednoj blizini napada. Vratili su se čim su čuli za pucnjavu.


U misiji koja brine za hrvatsku zajednicu u Beču trenutačno djeluju petorica franjevaca.

Ovo je samo jedan u nizu terorističkih napada u posljednjih nekoliko dana. Tri su osobe ubijene, a nekoliko ih je ozlijeđeno u terorističkom napadu u francuskom gradu Nici. Nedugo nakon prvog u Avignonu se dogodio drugi, a potom u mjestu kraj Pariza i pokušaj trećeg napada koji je uspješno spriječen.

Bild.ba

Previous articleVIDEO Pogledajte snimku uhićenja terorista u Beču
Next articleU napadima poginulo troje ljudi, bio je islamistički motiviran