Kreatorica šovinističke sarajevske manipulacije: Marion Kraske traži sankcije Čoviću, napala i Željanu Zovko

Možda i ponajbolji opis Marion Kraske dao je politolog Ivan Pepić koji je nedavno kazao da su stavovi predstavnika njemačkih Zelenih plod šovinističke manipulacije iz Sarajeva koje kreira upravo Kraske.

Bivša direktorica Ureda stranačke zaklade njemačkih Zelenih Heinrich-Böll-Stiftung u Sarajevu, radikalna aktivistica Marion Kraske, na svom je Twitter profilu reagirala na Tweet američkog državnog tajnika Anthonyja Blinkena o uvođenju sankcija pojedincima u BIH izrazivši čuđenje i žaljenje zbog toga što američka administracija nije uvela sankcije predsjedniku HDZ-a BIH, Draganu Čoviću, kojega je nazvala ekstremističkim liderom, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Također, u odvojenom tweetu reagirala je na gostovanje zastupnice u Europskom parlamentu, Željane Zovko, u programu RTV Herceg Bosne za koju je kazala da podržava “Tuđmanove ideje o Velikoj Hrvatskoj”, ma što to značilo, pozvavši EPP i Europsku komisiju da zaustave takve “destabilizirajuće politike”.

Američki Državni tajnik Anthony Blinken, na Twitteru je izvijestio o tome da su State department i američko Ministarstvo financija javno proglasili dužnosnike iz Bosne i Hercegovine (BiH) za koruptivno i destabilizirajuće ponašanje. Podsjećamo, sankcije su uvedene srpskom članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku, Njegovom savjetniku i bivšem predsjedniku VSTV-a Milanu Tegeltiji, predsjedniku PDA Mirsadu Kukiću te banjalučkoj “Alternativnoj televiziji.”

“Sjedinjene Države ostaju čvrste u svojoj opredijeljenosti za svjetliju budućnost građana BiH”, napisao je Blinken prilažući hashtag #UjedinjeniProtivKorupcije.


Na to je reagirala Kraske optuživši Čovića da je ekstremistički lider te da je negator genocida u Srebrenici (samo zato što su izaslanici HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamenta BIH glasovali protiv nametnutog Inzkovog zakona koji je prema ocjeni dužnosnika EU glavni krivac za trenutno stanje u BiH te blokadu državnih institucija Bih od strane političkih predstavnika Srba, op.)

“A Dodikov pandan u koordiniranom pokušaju uništenja BiH??? Ekstremistički lider HDZ-a Dragan Čović koji se nedavno pridružio desničarskom taboru protiveći se zakonu protiv negiranja genocida Srebrenica”, napisala je radikalna aktivistica njemačkih Zelenih.

Nakon primjedbe jedne korisnice s Twittera o tome što je sa sankcijama prema Izetbegoviću, Komšiću i Džaferoviću, Kraske je kazala da se slaže da bi i mnogi drugi trebali biti sankcionirani zbog korupcije, ali…

“Potpuno se slažem kada je u pitanju korupcija, ima puno više dionika… ali pokušaj podrivanja bosanske države kao takve organiziraju SNSD i HDZ BiH uz prijateljsku podršku Beograda i Zagreba”, napisala je Kraske na Twitteru.

Ova promotorica građanske države koja znački dominaciju većinskih Bošnjaka na Srbima i Hrvatima proslavila se i u drugom, odvojenom tweetu referirajući se na gostovanje Željane Zovko u emisiji Kompas na RTV HB. Zanimljivo, Kraske je podijelila tekst o gostovanju Zovko s opskurnog portala Slobodna Bosna koji je do podne glasilo SDA a od podne DF-a.

“Još jedan dokaz da se HDZ miješa u politiku BiH: europarlamentarka Zovko očito uvjerena da je Hercegovina dio Velike Hrvatske što je stari Tuđmanov san. Vrijeme je da Ursula von der Leyen, Europska komisija i EPP zaustave te destabilizirajuće politike”, napisala je Kraske.

Možda i ponajbolji opis Marion Kraske dao je politolog Ivan Pepić koji je nedavno Hrvatskom Medijskom Servis kazao da su stavovi predstavnika njemačkih Zelenih plod šovinističke manipulacije iz Sarajeva koje kreira upravo Kraske.

Podsjećamo, visoki dužnosnici njemačkih Zelenih, Romeo Franz i Thomas Waitz, nedavno su se sastali s drugim bošnjačkim i protuhrvatskim članom Predsjedništva BiH., Željkom Komšićem te su kazali da će se snažno suprotstaviti “etnonacionalističkim i secesionističkim politikama koje destabiliziraju BiH”.

SOURCEBild.ba
Previous articleJurić bi uvela policijski sat
Next articleTurski MVP nazvao ruskoga šefa diplomacije. Razgovaralo se o BiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments