Lejla Tanović sedma biciklistkinja svijeta, povijesni rezultat za BiH

Lejla Tanović
Lejla Tanović
Lejla Tanović

Najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović nakon zadnjeg upisa bodova nalazi se među 10 najboljih biciklistkinja svijeta.

Bodovi osvojeni na UCI utrkama bodovali su se 15 tjedana duže radi prekida natjecanja izazvanog pandemijom koronavirusa.

Nakon posljednjeg upisa bodova osvojenih u protekloj sezoni, Tanović je ispunila očekivanja i plasirala se na sedmo mjesto na svjetskoj biciklističkoj listi.

Povijesni plasman za biciklizam u našoj državi usljedio je nakon osvojenog osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

- Naš cilj za ovu godinu bio je plasman među prvih deset biciklistkinja svijeta, plasman na sedmo mjesto na svjetskoj bicikističkoj ranking listi došao je kao rezultat sjajnih nastupa koje sam imala tijekom čitave prošle godine. Svojom formom ali i rezultatima na najbitnijim utrkama pokazala sam da se mogu boriti za medalju na velikim natjecanjima. Pripreme za narednu sezonu u kojoj imamo velika očekivanja su već počele, a novi ranking je sjajna motivacija pred težak blok treninga - rekla je Lejla Tanović.

Plasman Tanović na sedmo mjesto je najbolji rezultat u povijesti bh. biciklizma i prvi plasman među deset najboljih biciklista za našu državu.


Priliku za osvajajnje novih UCI bodova naša natjecateljica će imati krajem veljače kada je planirano da nastupi na etapnoj utrci u Španjolskoj, prenijela je Fena.

Bild.ba

Previous articleKuna blago oslabila prema euru
Next articleČović u Odžaku sa stranačkim dužnosnicima