Milanović: Izbori u Zagrebu su gotovi

Milanović

Predsjednik Republike Zoran Milanović ocijenio  je u utorak kako su lokalni izbori u Zagrebu gotovi te da će novi gradonačelnik Zagreba biti Tomislav Tomašević koji je u prvome krugu osvojio 45,15 posto glasova, znatno više od protukandidata Miroslava Škore koji je imao 12,16 posto.

Milanović je u Delnicama sudjelovao na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka Specijalnih postrojba Hrvatske vojske i Danu Zapovjedništva specijalnih snaga, a novinari su ga, između ostalog, pitali da komentira lokalne izbore, prenosi Hina.

“U Zagrebu su izbori gotovi, ovo se naprosto ne može dostići. Prevelika je prednost i gradonačelnik je Tomislav Tomašević”, rekao je, dodavši kako neće glasati ni u drugom krugu izbora.

Čestitao je svima koji su pobijedili u prvome krugu, a onima koji nisu, poručio je da se bore pošteno. “Oko sokolovo, junačka desnica ili ljevica”, rekao je. 

Upitan je li ga iznenadio loš rezultat na izborima njegove bivše stranke SDP-a, odgovorio je kako mu se čini da se “nitko od velikih nije proslavio”. 


“To ćemo još vidjeti u drugom krugu. U Zagrebu je velika promjena i nadam se da će ljudi koji su dobili povjerenje građana, to povjerenje opravdati i da će biti učinkoviti i pošteni. Ma samo neka budu pošteni”, rekao je Milanović.

Bild.ba

Previous articleRaguž za Bild.ba: Folklorističko seljakanje jedne te iste palestinske zastave po spomenicima kulture
Next articleGrbin suočen s katastrofalnim rezultatom SDP-a: Moramo se mijenjati