Milanović ponovno oprao bošnjačku političku elitu: “Bošnjaci biraju dva člana Predsjedništva…”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je večeras gostujući u emisiji HRT-a “Jedan na jedan” kod Romana Bolkovića da se u BiH mora funkcionirati u skladu sa Daytonskim mirovnim sporazumom, a ne kao sada, da Bošnjaci biraju dva člana Predsjedništva BiH.

“Treba krenuti od osnova, od toga da se Hrvatima, kao jednom od tri konstitutivna naroda u BiH, pusti da koriste ono što im je namijenjeno Daytonom.

Po peti puta: Zašto u BiH prema Daytonskom sporazumu imamo tri člana Predsjedništva i to iz tri nacionalne grupe? Zato da Bošnjaci biraju dva? Tu po meni prestaje svaka potreba za suvislom raspravom i time se razotkriva sve.

Ja sam govorio na skupovima SDP-a u Sarajevu, imao sam u početku naivno povjerenje da neki ljudi imaju dobre namjere, ali shvatio sam s kime imam posla. To su jako zanimljive stvari”, odgovorio je Milanović na pitanje je li moguće zamisliti rješenje problema Hrvata i BiH.

Kazao je i kako jedan član Predsjedništva Bih koji grije stolicu Bakiru Izetbegoviću, aludirajući na Šefika Džaferovića u posljednje vrijeme stalno spominje UZP.


Izjednačava Hrvatsku sa Srbijom. A Bakirova supruga je u to vriieme, u jeku sukoba ovdje u Zagrebu studirala, podsjetio je Mianović. “Dakle bili smo prijatelji.”

“Hoćeš građansku Bosnu i Hercegovinu? Ili da se uskladi etničko i građansko?

MOŽE!

Ajmo prvo etničko! To je baza!

Prvo sapun, onda CHANEL! Ovo građansko – to je CHANEL!”, kazao je Milanović.

Pogledajte od 35:00 minute:

Bild.ba

Previous articleBiH nije izuzetak, oboren rekord novozaraženih!
Next articleU ŽZH 40 novozaraženih, najviše u Ljubuškom