Mostar se dostojanstveno prisjetio generala Slobodana Praljka

Izvor: Direktno.hr

Foto: Bild.ba

U nedjelju navečer je u Mostaru, pred Hrvatskim domom Hercega Stjepana Kosače, u čast generala Slobodana Praljka kulturna zajednica Troplet organizirala paljenje svijeća i projekciju fotografije generala Praljka.

U svjetskoj i domaćoj javnosti Praljka se i prije same presude moralno sudilo zbog rušenja Starog mosta, što je on odbijao priznati, piše Direktno.hr.

Naposljetku je i Haaški sud taj most okarakterizirao kao legitiman vojni cilj oslobodivši tako šestorku za rušenje.

Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, a potom i Hrvatska republika Herceg-Bosna je tijekom rata u BiH bila hrvatski ratni entitet, dok su Srbi i Bošnjaci imali Republiku BiH odnosno Republiku Srpsku.

Foto: Bild.ba

Praljak je bio iznimno obrazovan čovjek koji je završio tri fakulteta, a nemali broj hrvatskih analitičara i javnih osoba njegovo samoubojstvo je okarakterizirao kao sokratovski čin.

Praljak je tijekom 1991. postao hrvatski vojnik u Sunji, a pripadnik potom i prvi čovjek Hrvatskog vijeća obrane je postao kasnije, odnosno 1993.

Bild.baKomentari

Next Post

Rođena beba s antitijelima na koronavirus

Ned stu 29 , 2020
Ni majka ni dijete nisu u tom trenutku bili zaraženi koronavirusom, ali su liječnici otkrili da dijete već u sebi ima antitijela koja ga štite.