Naša stranka: Izetbegović u Zagrebu legitimira Dodika

Naša stranka: Izetbegović u Zagrebu legitimira Dodika

S pravom je Bakir Izetbegović kritizirao premijera i predsjednika Hrvatske, Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića zbog njihovog susreta s Miloradom Dodikom kao predstavnikom srpskog naroda u BiH, naveli su u reakciji iz Naše stranke.

“S obzirom na to da će se i sam večeras susresti kao predstavnik jednog naroda s najvećim političkim dužnosnicima Republike Hrvatske Izetbegović je u potpunosti legitimirao Dodikovu posjetu Zagrebu. Izetbegović ovim sudjeluje u izmještanju moći s države na etnolidere i lidere nacionalnih stranaka. On također ovim činom podržava i patronizirajući odnos Hrvatske prema BiH koja je pokazala da ne priznaje suverenitet BiH nego suverenitet njenih naroda”, poručili su iz Naše stranke.

Kako navode, istu kritiku zaslužuje i Dragan Čović koji je zajedno s Izetbegovićem u posjeti Zagrebu.

“Međutim, od njega nije očekivano ništa drugačije jer je i sam pobornik i provodnik politike rasturanja BiH. Izetbegović, međutim, na deklarativnom planu to nije, ali svojim djelovanjem konstantno nas uvjerava u suprotno”, stoji u reakciji Naše stranke na najavljenu posjetu.

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primit će večeras u Zagrebu lidere SDA i HDZ-a Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Kako je potvrđeno, sastanak počinje u 19 sati u Banskim dvorima, a sastanku će osim članova Doma naroda BiH i lidera dvije stranke prisustvovati ministri vanjskih poslova dvije države Bisera Turković i Goran Grlić Radman.

Sastanak dolazi nakon što su odnosi dvije zemlje dodatno zategnuti zbog odlaska lidera SNSD-a Milorada Dodika na sastanak s Plenkovićem i predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Bild.ba