Oglasio se Fikret malinar: “Prvo pravilo borbe nije kako držati nož”

Osumnjičeni su, kako je navedeno, da su se udružili radi činjenja kaznenih djela, zloupotrijebili položaje i ovlasti, primali nagrade i prali novac…

“Prvo pravilo borbe nije kako držati nož, nego kako stati ispred onoga ko ga drži”, poručio je na Instagramu Fikret Hodžić, vlasnik tvrtke Srebrena malina i osumnjičenik u aferi Respiratori.

Naime, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u petak je podiglo optužnicu protiv federalnog premijera Fadila Novalića, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, federalne ministrice financija Jelke Miličević i Hodžića.

Osumnjičeni su, kako je navedeno, da su se udružili radi činjenja kaznenih djela, zloupotrijebili položaje i ovlasti, primali nagrade i prali novac, krivotvorili ili uništili poslovne knjige, službene isprave i sl.

Optužnicom im se stavlja na teret počinjenje navedenih kaznenih djela u vezi s nabavkom 100 komada respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, te zaštitne opreme u vrijednosti od 2.900.000 KM za potrebe borbe protiv koronavirusa u Federaciji Bosne i Hercegovine u vrijeme neposredno nakon proglašenja stanja nesreće.


Navodno Tužiteljstvo istražuje i ulogu Sebije Izetbegović u cijelom ovom poslu.

Bild.ba

Previous articleHrvatski skijaš danas traži novu pobjedu
Next articleKupres: Postao načelnik s jednim glasom razlike