Peđa se ogradio od Čede, poslao mu oštru poruku

Peđa se ogradio od Čede, poslao mu oštru poruku

Lider LDP-a i savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića Čedomir Jovanović gostujući na Federalnoj TV govorio je izborima u Mostaru.

“Imate Koaliciju za Mostar, pa je ona pomirila neke politike koje su do skora bile nepomirljive. Na jednoj listi su i Bakir i Komšić, a napravili su u Mostaru dogovor s Našom strankom i SDP-om za neke izborne jedinice. Ono što se nije moglo dogoditi u Sarajevu, dogodilo se u Mostaru”, izjavio je Čedomir Jovanović.

Povodom izjave Čedomira Jovanovića u kojoj je naveo da je BH blok u koaliciji sa SDA i DF-om u Mostaru reagirao je Predrag Kojović:

“Čedomir Jovanović duboko kompromitiranoj koaliciji SDA i DF-a želi priskrbiti zrno moralnog kredibiliteta tako što spinuje da su u tajnoj koaliciji s BH blokom. On tako pokušava uvjeriti njihove dosadašnje birače da ne odustanu od njih, kao što su odustali u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihaću… S druge strane, birače BH bloka želi odvratiti od glasanja za nas jer bi time politički moralni imperativ koji smo pred sebe postavili bio urušen. Taj moralni imperativ glasi: Ne nacionalnim strankama. Iza tog NE, najčvršće stojimo upravo u Mostaru. Ne samo zato što su nacionalne, već zato što su kriminogene, nepotističke i što opstaju na strahu i ucjenama i što su odgovorne zato što se izbori u Mostaru nisu održali 12 godina za što smo se s teškom mukom izborili upravo mi, a prije svih naša Irma Baralija. To ničim ukaljati nećemo. Čedomiru Jovanoviću preporučujemo da u Srbiji spinuje protiv Aleksandra Vučića, s kojim je u koaliciji, ako mu je zaista do građanske BiH. Radeći protiv BH bloka, on se ustvari bori protiv takve Bosne i Hercegovine. BH blok nije nikakva injekcija za oživljavanje propalih, moralno i na svaki drugi način kompromitiranih političkih projekata. Pogotovo nećemo dopustiti da to bude u rukama istih takvih političara iz drugih država”, naveo je Kojović.

Bild.ba