Republika Srpska će do 20. listopada imati uređene sve zakone

On je istaknuo da će Srpska vratiti svoja ovlasti koja joj po Ustavu pripadaju.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska ima pravo na svoje ovlasti te da se ponaša u skladu s Ustavom i nikoga ne izaziva.

“Republika Srpska će do 20. listopada imati uređene sve zakone, 25. ćemo izaći s tim i 26. zakazati sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske koja će donijeti zaključke i zakone i postaviti novi, odnosno stari ustavni sustav”, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je istaknuo da će Srpska vratiti svoja ovlasti koja joj po Ustavu pripadaju.

“Ako je Ustav BiH bio dovoljna garancija Srbima da prihvate i odreknu se neovisne Republike Srpske koju smo imali, da bi bili u aranžmanu koji se zove Ustav BiH, zašto onda ne bi taj isti ustav sada poslužio kao osnova da se riješimo nezakonitosti i neustavnog ponašanja. Sva priča je o tome, a ovo što je u međuvremenu rađeno je neuspjeli eksperiment”, naglasio je Dodik.


Upitan da prokomentira izjavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da su i oni za vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj, ali kroz parlament BiH, Dodik je rekao da Šarović može predložiti sve što želi, ali i sam zna da od tog nema ništa.

“Za sve što Šarović predloži u parlamentu BiH, npr. zakon o ukidanju Zakona o vojsci, može računa na sve glasove SNSD-a. Samo ću ga na kraju pitati zašto to radi kada zna da tako ne može, ali neka proba, ja nisam protiv toga”, rekao je Dodik i dodao će u Republici Srpskoj nastaviti raditi po planu te da će do 20. listopada biti uređeni svi zakoni.

Dodik je rekao i da Republika Srpska ima pravo na svoju vojsku.

“Mi ćemo to organizirati. Kako će se oni /Bošnjaci/ organizirati to je njihov problem. Hoćemo li participirati u zajedničkim institucijama koje nisu ustavne? Nećemo. Hoćemo li zaštiti naše ljude koji su u međuvremenu radili u tim institucijama? Naravno da hoćemo”, istaknuo je Dodik.

Bild.ba

Previous articleStanković na početku emisije zamolio da nitko ne zove njegovu suprugu
Next articleZa mnoge najljepša novinarka ima jako zgodne kolegice. Napokon ih je pokazala na Instagramu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments