Suce nazvao “Ciganima”, pa poslije skandala nosio ovu majicu

Suce nazvao “Ciganima”, pa poslije skandala nosio ovu majicu

Prikazao se kao najveća žrtva “rasističkih sudaca” utakmice Lige prvaka između PSG-a i Istanbul Bašakšehirspora, koji su ga isključili, nakon čega je meč prekinut. Dan kasnije pomilovan se borio protiv rasizma, ali sad je pod novim ozbiljnim optužbama.

Pierrea Weba, pomoćnog trenera turskog prvaka, četvrti sudac Sebastian Coltescu je glavnom sucu Ovidiuu Hateganu opisao riječima “ovaj crni”, kada mu je objašnjavao koga s klupe turskog prvaka treba isključiti zato što od početka utakmice rasistički vrijeđa suce.

Nakon što su “ovaj crni” čuli igrači i treneri gostiju, slijedilo je njihovo žestoko negodovanje zbog rasizma sudaca i prekid utakmice, koju su igrači obje momčadi odbijali igrati dok je vode “rasistički suci”.

Međutim, suci tvrde da ih je Webo, čijim je isključenjem u 13. minuti utakmice počela neviđena hajka na suce i povijesni prekid utakmice, od početka utakmice zvao “Cigani”.

“Od druge minute Webo nam je dobacivao ‘Cigani’, što je bilo razlog zašto je pomoćni sudac rekao glavnom da ga kazni i dodao: ‘Ne smije se tako ponašati'”, prenosi svjedočenje sudaca rumunjski novinar Emanuel Rosu.

Nova snimka pokazuje i da je u gužvi koja je uslijedila netko od Turaka prišao glavnom sucu Rumunju i rekao mu: “U mojoj zemlji Rumunji su Cigani.”

Nakon skandala u kojem su suci napadnuti zbog “rasizma”, Uefa je Webu poništila crveni karton pa je on bio na utakmici koja je danas nastavljena.

Čovjek kojeg suci optužuju kako ih je vrijeđao dobacujući im da su “Cigani” danas je na nastavku utakmice nosio majicu s natpisom “Ne rasizmu”, prenosi Index.

Bild.ba