Trump zbog zaraze koronavirusom hitno prebačen u vojnu bolnicu

Američki predsjednik Donald Trump, kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, cijeli dan ima povišenu temperaturu. Kako su potvrdili iz Bijele kuće, Trumpa će preseliti u nacionalnu vojnu bolnicu Walter Reid. Navodi se kako je to mjera predostrožnosti.

“Predsjednik Trump ostaje dobre volje, ima blage simptome i radi cijeli dan”, rekla je tajnica za medije Bijele kuće Kayleigh McEnany. 

“Trump će uskoro biti upućen u Medicinski centar Walter Reed – Zbog obilja opreza i na preporuku svojih liječnika i medicinskih stručnjaka, predsjednik će raditi iz predsjedničkih ureda u Walter Reedu sljedećih nekoliko dana. Predsjednik Trump cijeni veliku podršku koja stiže njemu i prvoj dani”, rekla jh McEnany. 

Iz Bijele kuće su poručili da neće biti prijenosa Trumpovih ovlasti. Istovremeno, pred Bijelu kuću je sletio predsjednički helikopter koji će američkog predsjednika prebaciti u bolnicu. 

Trum je oko 0:20 sati helikopterom poletio prema vojnoj bolnici. Bio je u odijelu i nosio je masku, a do helikoptera je hodao.

Trump je prethodno primio koktel antitijela koji je u kliničkim ispitivanjia, ali još nije službeno odobren, javlja AFP. 

Riječ je o eksperimentalnom tretmanu sintetičkih antitijela za covod-19, rekao je Trumpov liječnik Sean Conley, dodajući da je Trump, iako umoran, dobrog raspoloženja. 

“Procjenjuje ga tim stručnjaka i zajedno ćemo dati preporuke predsjedniku i prvoj dami u vezi sa sljedećim najboljim koracima”, rekao je Conley.

Trump ima 74 godine, visok tlak i ulazi u grupu pretilih, što ga svrstava u rizičnu skupinu.

Podsjetimo, Trump je na Twitteru u petak rano ujutro objavio da je pozitivan na koronavirus, što je izvalo lavinu reakcija u cijelom svijetu. Pozitivna je i američka prva dama Melania Trump. 

Iz Bijele kuće je priopćeno kako oboje imaju blage simptome. 

Trumpov protukandidat Joe Biden nema koronavirus, prenosi Index.

Bild.baKomentari

Next Post

Rama: Naš cilj je uklanjanje granice između Albanije i Kosova

Sub lis 3 , 2020
Albanski premijer Edi Rama rekao je u Tirani na sastanku vlada Albanije i Kosova da je ambicija dviju vladu uklanjanje granice između dvije strane. Sastanak se održava pod sloganom “Zajedno bez granica”. Na sastanku dvije vlade Rama je rekao da će se intenzivirati rad na omogućavanju kontrole graničnih točaka u […]
Rama