U SKB Mostar najavili štrajk upozorenja

Štrajk upozorenja zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar održat će se u četvrtak, 5. studenog 2020. godine. od 10:00 do 10:30 sati.

Nažalost, oni koji bi trebali poštivati i provoditi zakon, oni ga prvi krše. Zar nije tužno i žalosno da se na ovakav način, pogotovo u ovakvo teško vrijeme traže prava radnika. Iako je prošlo 14 dana od donošenje rješenja o formiranju Mirovnog vijeća radi mirnog rješavanja kolektivnog spora, vezano za zaključivanje novog kolektivnog ugovora još nije zakazana sjednica Mirovnog vijeća, niti su poduzimane bilo kakve radnje u vezi postupanja Mirovnog vijeća, navode iz Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Sindikat navodi kako je Mirovno vijeće imenovano 12. listopada, ali da se nije učinilo ništa po pitanju rješavanja spornih pitanja.

Obzirom da je Granski kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području Hercegovačko-neretvanske županije prestao vrijediti 31. srpnja 2019 godine, kao i da je nakon podnošenja inicijative za pregovaranje odavno protekao rok od 45 dana iz članka 139 stavak (3) Zakona o radu, smatramo da je neobjašnjivo da i nakon donošenja gore navedenog Rješenja o imenovanju mirovnog vijeća nije poduzeta niti jedna radnja u svrhu provođenja postupka mirenja.

Ovim putem zahtijevamo da se u najkraćem mogućem roku zakaže sjednica Mirovnog vijeća, te ujedno molimo da nam se dostavi Odluka o osnivanju Mirovnog vijeća za mirno rješavanje kolektivnih radnih sporova broj: 01-1-02-1406/15 od 27.10.2015. godine, navodi sindikat u priopćenju u kojem moli za hitnost i ozbiljnost postupanja, piše JabukaTv.

Bild.baKomentari

Next Post

Skoro 2800 novozaraženih u Hrvatskoj, 20 preminulih

Pet lis 30 , 2020
Nacionalni stožer objavio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj. 20 osoba je umrlo u posljednja 24 sata. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: “U posljednja 24 sata zabilježena su 2772 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15.106. Među njima je 1027 pacijenata […]