Ubio monaha zbog 50 eura?

Ubio monaha zbog 50 eura?

Ilustracija

Policija Republike Srpske intenzivno traga za Draganom Š. (40), zbog sumnje da je u manastiru Glogovac kod Šipova u ponedjeljak ubio monaha, oca Stefana Ačića (62), i to zbog 50 eura, prenosi portal mondo.rs.

Osumnjičeni je navodno imao i pomagača, odnosno, vozača koji ga je dovezao do manastira, ali i odvezao poslije zločina.

“Pomagač je uhićen ubrzo nakon zločina, ali se pravdao kako ne zna šta se događalo u manastiru”, kaže izvor.

Pretpostavlja se da je motiv ubojstva koristoljublje. Kako saznaju mediji, “iz manastira je nestalo oko 50 eura, koliko se skupi za sedam dana od priloga vjernika”.

Dragan Š. se prethodno u istom tom manastiru odvikavao od ovisnosti o narkoticima.

Foto: ATV

Mještani Šipova svjedoče da je od utorka kod njih svojevrsno opsadno stanje. “Policija je na svakom koraku, i to s dugim cijevima. Provjeravali su sva vozila”, rekao je jedan mještanin novinarima.

Dragan Š. je navodno s monahom Stefanom prvo večerao i, navodno, tražio od njega novac. Pošto mu ovaj nije dao, to je Dragana Š. toliko razljutilo da je nožem navodno dva puta ubo svećenika blizu srca te pobjegao, saznaje se iz neslužbenih izvora.

Drugi monah je čuo vapaje, a u kuhinji je zatekao užas. Krvi je bilo po zidovima, vratima, tepihu… Teško ranjeni Stefan uspio je kazati tko ga je napao, a zatim je izdahnuo, prenosi Slobodna Dalmacija.

Bild.ba