Zapaljen kafić navijača Zrinjskog u Mostaru, na ratnoj crti razdvajanja između Hrvata i Bošnjaka raspoređene policijske ophodnje

Skupina huligana izazvala je u petak navečer požar u ‘Ultras pubu’ u Mostaru, u kojemu se okupljaju navijači premijerligaša Zrinjskog, te je oštetila više vozila, nakon čega su na nekadašnjoj ratnoj crti razdvajanja između Hrvata i Bošnjaka u tome gradu raspoređene policijske ophodnje.

Lokalna policija potvrdila je da su oko 18:40 sati nepoznati nasilnici napali goste u kafiću, bacili baklju koja je izazvala požar, a prethodno su demolirali ugostiteljski objekt. Intervenirali su i gasitelji, koji su zaustavili požar. Očevici tvrde da su nasilnici stigli s kombi vozilima.

Duž ulice u kojoj se nalazi Ultras pub porazbijana su vjetrobranska stakla na parkiranim automobilima. Mediji navode kako je nakon izgreda privedeno nekoliko izgrednika, no, službene potvrde zasad nema. Nedugo nakon ovoga napada raspoređene su policijske ophodnje na prometnici Bulevaru, koja je tijekom rata bila crta razdvajanja većinskog hrvatskog i bošnjačkog dijela grada.

Ovaj huliganski napad uslijedio je prije sutrašnjeg susreta mostarskih premijerligaša, Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog i Veleža.

Bild.ba


Previous articleSnažna poruka Blage Petrica nakon polaganja vijenca stradalim braniteljima Posušja
Next articleMjesto u Italiji plaća 45 tisuća eura da dođete živjeti kod njih