Javio se iz izolacije: Poništavaju diplome, montiraju afere, pokušaju kompromitirati ravnatelja OSA-e…

Izvor: Raport

Bakir Izetbegović jučer je dobio pozitivan nalaz testa na koronavirus i kako je priopćeno radi od kuće.

U razgovoru za portal Vijesti, Izetbegović je rekao da se osjeća dobro.

– Za sada nemam skoro nikakvih tegoba i osjećam se dobro. Nadam se da će tako ostati i u idućim danima i da ću se vrlo brzo vratiti redovnim radnim obvezama. Do tada ću nastaviti raditi od kuće – rekao je Izetbegović.

Govoreći o izborima i o tome da je fokus javnosti na Županiji Sarajevo, gdje je stigao zahtjev za smjenu Vlade ŽS koju vode SDA, SBB i DF, on je rekao:

– Ova vlada predvođena sa Nenadićem je puno radila, puno dobroga započela, ali se nije dovoljno dobro hvalila. Sa Fortinom je sve bilo obratno. Morat ćemo izaći pred narod sa istinom o radu vlade koju smjenjuju pa će to ublažiti udar koji je tempiran pred izbore, vjerojatno i donijeti glasove strani koja se bez razloga smjenjuje, kaže predsjednik SDA.

Upitan je i kako komentira da se SDP nije priključio blokovima probošnjačkih stranaka u Srebrenici i Mostaru.

– SDP polako tone, ali i ne pokušava da se izvadi iz živog blata koje je sam proizveo. Uvijek smo ih zvali u zajednički probošjački front, odbijali su i ziheraški ostajali na tribinama dok smo mi silazili u političku arenu. Ziheraštvo u politici je opasnije od svega, čak i od pravljenja greški. Ali, ima nas dovoljno i u Srebrenici i u Mostaru da ostvarimo balanse. Naravno, nije lako izaći u omjeru registriranih glasača koji iznosi 4 na prema 6, ili 4,5 na prema 5,5, ali uz dodatne napore mogu se ostvariti pobjede – kaže on.

Naravno, tema je bio i Osman Mehmedagić, šef OSA-e koji je jučer ispitan u Tužieljstvu BiH zbog dvije istrage koje se vode protiv njega. Za Izetbegovića su to pritisci na OSA-u, koji imaju za cilj da ovladaju ovom agencijom.

– Onako kako su ovladali pravosuđem, i kako su donedavno vladali SIP-om. Nikada nisu prozvali ravnatelja OSA-e za neefikasnost, za loš rezultat Agencije, za nejednak tretman uposlenika, za nezadovoljstvo njegovih suradnika Srba i Hrvata. Preostalo je da poništavaju diplome, montiraju afere, pokušaju kompromitirati ravnatelja OSA-e preko opisanog pravosuđa. Ne vjerujem da će im to poći za rukom – naveo je Izetbegović.

Bild.baKomentari

Next Post

Legendarna špijunka Mata Hari: Oličenje glamura, seksa, intrige i opasnosti

Sub lis 17 , 2020
U popularnoj kulturi ona je najveća špijunka u povijesti. Ali 100 godina nakon uhićenja Mate Hari sve je više podataka koji dovode u pitanje njezin status majstorice špijunaže. Cijelo je desetljeće njezin zavodljiv ples izazivao divljenje, a njezino tijelo raspirivalo žudnju. Mata Hari, Nizozemka koja je oduševljavala parišku publiku svojim […]