Josipa Rimac izbačena iz HDZ-a

Izvor: Hina

Foto: HDZ

Sud časti HDZ-a Šibensko-kninske županije ipak je u četvrtak poslijepodne isključio bivšu državnu tajnicu Josipu Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmačiju iz stranke, nakon što ih jutros nije htio isključiti već je zatražio dodatno obrazloženje i uvid u dokumentaciju.

Rimac i Tokmačija bezuvjetno su isključeni iz HDZ-a, objavio je predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić na konferenciji za novinare, rekavši kako sud časti na sjednici održanoj ujutro nije donio odluku o stegovnom postupku zato što na njoj nije bio prisutan Dujić kao predlagatelj.

No, dodao je, sjednica suda časti nastavljena je u podne, a na njoj je donesena jednoglasna odluka o bezuvjetnom izbacivanju Rimac i Tokmačije iz stranke. 

“Odluka da se bezuvjetno isključi iz članstva Rimac i Tokmačiji donesena je zbog poznatih razloga koji su se dogodili prethodnih dana”, rekao je Dujić.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog Uskoka, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i šestorici osumnjičenika zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Uskok je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u aferi Vjetroelektrane, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Bild.baKomentari

Next Post

Diego Costa osuđen na šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza

Čet lip 4 , 2020
On je već u kolovozu platio "1,14 milijuna eura nadoknadivši tako porezni dug s kamatama", što je i olakšalo dogovor sa španjolskim tužiteljima.