Kapetan Armenije odustao od transfera, uzeo pušku i ide u rat!

On ne zna kada će opet igrati nogomet. Uzeo je pušku i ide u rat za Armeniju, ide braniti svoju obitelj i svoj narod, objasnio je menadžer predsjedniku Limassola s kojim je Haroyan već sve dogovorio.

AEL iz Limassola na vrhu je ciparske Prve lige. Momčad vodi bivši Rijekin veznjak Dušan Kerkez (44), u napadu im je Matko Babić (22) koji je nekad igrao za Rijeku i Lokomotivu.

Korona je poremetila sve rasporede pa se momčadi još slažu, prijelazni rok traje. Kerkezu treba stoper-iskusnik i bio je uvjeren da ga ima jer uprava je sve dogovorila s kapetanom armenske reprezentacije, Varazdatom Harojanom (28) koji je tri godine igrao u ruskom Uralu.

Ciprani su pristali na sve Haroyanove uvjete, pred njim je bio sjajan ugovor i 2-3 godine mirnog života, idila na Mediteranu. Ali… Jučer je AEL-ovu predsjedniku Alexisu Kougiasu zazvonio telefon. Poruka Haroyanovog menadžera.

‘Nadam se da ćemo surađivati u budućnosti, ali moram vas obavijestiti kako Haroyan neće doći na potpis ugovora. On ne zna kada će opet igrati nogomet. Armenija je sada u ratu, odazvao se pozivu na obranu domovine. Uzeo je pušku i ide u rat za Armeniju, ide braniti svoju obitelj i svoj narod’.

Riječ je o sukobu Armenije s Azerbejdžanom oko sporne regije Gorski Karabah. Rusija i Turska su moćni susjedi, isprepleteno je milijun interesa, bitke su žestoke, ljudi ginu, među stotinjak dosad poginulih je i jedna 10-godišnja djevojčica, prijeti totalni rat. Užas.

Harojan ne može misliti ni na nogomet, ni na novac, ni na transfere. Nakon 52 utakmice za reprezentaciju koju je predvodio kao kapetan sada boje svoje Armenije brani na frontu, u ratu.

Sjajnu utakmicu prošlog je vikenda za Romu odigrao njegov najpoznatiji sunarodnjak Henrik Mhitarjan (31) koji iz Rima svakodnevno poziva međunarodnu zajednicu da intervencijom prekine pokolj, prenose 24sata.hr.

Bild.baKomentari

Next Post

"Žena od sultana" dobila kaznu zbog nepropisnog parkiranja

Sri ruj 30 , 2020
Direktorica Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović kažnjena je s 40 konvertibilnih maraka nakon što je svoje vozilo nepropisno parkirala na trotoaru u Titovoj ulici u centru Sarajeva. Supruga prvog čovjeka Stranke demokratske akcije u ponedjeljak je otišla u kupovinu, pa je svoj skupocjeni Mercedes, umjesto na propisni parking […]