Komšićev savjetnik Bakalar je novi predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH

Izvor: Bild.ba

Željko Bakalar je novi predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine (SIP BiH).

Odlučeno je to na današnjoj sjednici SIP-a. Izbori za novo rukovodstvo održani su u skladu s člankom 2.6 Izbornog zakona BiH.

Pravilom rotacije sljedeći predsjednik SIP-a BiH mora biti Hrvat. Na početku današnje sjednice član SIP-a BiH Vlado Rogić povukao je svoju kandidaturu, prenio je Avaz.

Molim vas da se moja odluka poštuje – kazao je Rogić.

S obzirom na to da aktualnoj predsjednici SIP-a BiH Vanji Bjelica-Prutina danas ističe mandat na mjestu predsjednice, stoga je bilo potrebno izvršiti izbor novog predsjednika SIP BiH koji će tu dužnost preuzeti 1. srpnja 2020. godine.

Novoimenovani predsjednik Bakalar nakon izbora zahvalio se kolegama na ukazanom povjerenju.

Želim se zahvaliti dosadašnjoj predsjednici na radu, unijela je posebnu snagu u rad SIP-a BiH. Danas je taj dan kad se morao izabrati novi predsjednik, sticajem vaših glasova to sam ja. Čini mi se da pušu neki vjetrovi koji upućuju da bi se i problem financiranja izbora mogao biti riješen. Očekujem transparentnost u radu, mislim da će to pomoći u radu. Hvala Vam još jednom – kazao je Bakalar.

Bild podsjeća da je Bakalar kao savjetnik Željka Komšića izabran u SIP BiH.

Sam izbor ovoga tijela podignuo je prašinu jer je SDA, potpomognuta srpskom oporbom u ZD Parlamenta BiH, izvršila imenovanja bez prethodno ustaljenih natječajnih procedura.

Bild.baKomentari

Next Post

Tegeltija drugi put testiran na koronavirus, objavljeni rezultati

Uto lip 30 , 2020
Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija testiran je drugi put na Covid-19 u Banjaluci i test je pokazao da nije pozitivan na koronavirus, priopćeno je iz kabineta predsjedatelja Vijeća ministara.