Blagun Lovrinović je novi predsjednik HKD “Napredak” Novi Travnik

Blagun Lovrinović je novi predsjednik HKD “Napredak” Novi Travnik

Sinoć je u dvorani Osnovne škole Novi Travnik održana Izborna skupština HKD “Napredak” podružnice Novi Travnik.

Skupština je počela obraćanjem predsjednika Nikole Džambasa koji je uputio pozdrav nazočnima te Skupštinu izvijestio o radu HKD Napredak podužnica Novi Travnik u proteklom periodu, piše Centralna.ba.

Prije samog izbora novih tijela Društva pročitan je brzojav dopredsjednika Miroslava Landeke , kao i predsjednika Povjerenstva za podružnice u kojem istaknuta važnost podružnica i njihovog rada i funkcioniranja u sklopu velike Napretkove obitelji te značaj ostvarivanja programske suradnje među podružnicama.

Nakon toga izabrano je radno predsjedništvo i uslijedio je izbor tijela HKD Napredak podružnica Novi Travnik odnosno Upravnog kao i Nadzornog odbora podružnice

Za novog predsjednika jednoglasno je izabran Blagun Lovrinović, a novi Upravni odbor čine Josip Dujmušić – dopredsjednik, Josip Skopljaković – dopredjednik, Ljubica Matošević, Josipa Džambas, Vanja Džambas i Velimir Bugarin.

Večerašnji gosti na skupštini bili su načelnik Stjepan Dujo, koji je izrazio spremnost pružiti potporu radu HKD “Napredak” te dopredsjednik HKD “Napredak”, gdin Josip Križanović, ujedno i predsjednik podružnice Busovača, koji je u ime Predsjednika Nikole Čiče i Središnje uprave HKD Napredak zahvalio se svima na dosadašnjem radu i zaželio sreću u radu novom predsjedniku i upravi.

Oba gosta su se obratila pnazočnima te obećali pružiti potporu u radu podružnice. Naglašena je bogata povijest i značaj Društva kako kroz povijest tako i danas.

Valja spomenuti kako su se novoizabrani Predsjednik i gdin Križanović osvrnuli na sve što Društvo može ponuditi i mladima, stavljajući naglasak na stipendije kojih je veliki broj dodijeljen i u koronom obilježenoj prošloj godini. Dopredsjednik HKD “Napredak”, Križanović, je kazao da Napredak živi i opstaje i u najgorim vremenima, tako će i sada.

Na kraju Skupštine i načelnik Stjepan Dujo naglasio je kako i on će i kao pijedinac već u sljedećim danima popuniti pristupnicu i postati član HKD Napredak.

Bild.ba