Crtež Djevice Marije se misteriozno pojavio nakon 13 godina. Vjernici hrle u meksički grad

Vjernici diljem Meksika hrle u grad Monterrey, gdje se crtež Djevice Marije kredom misteriozno ponovo pojavio 13 godina nakon što je nacrtan.

Parkiralište u Monterreyu nedavno je postalo hodočasničko mjesto za kršćane, nakon što se na asfaltu pojavio detaljan crtež Djevice Marije. Njegovo podrijetlo isprva nije bilo poznato, ali nakon što su fotografije tajnovitog umjetničkog djela počele kružiti internetom, lokalne vlasti otkrile su da je nacrtana tijekom proslave nazvane Bella Vía, prenosi Index.

Ono što je čudno je da je crtež kredom nastao za festival održan 2007. godine, a nitko ne zna kako je mogao potrajati tako dugo ili kako ga nitko nije primijetio 13 godina, prenosi Oddity Central.

Fotografije crteža kredom otkrivene u općini Guadalupe počele su kružiti društvenim mrežama prošlog tjedna, a nedugo zatim ljudi su počeli posjećivati ​​to mjesto kako bi se i sami uvjerili, a neki su ostavili i upaljene svijeće i cvijeće u čast Djevice Marije.

Umjetnik koji ju je nacrtao 2007. godine navodno ju je ponovo posjetio i potvrdio da je riječ o istom crtežu napravljenom prije 13 godina. Umjetnikov identitet ostao je nepoznat.


“Vjerovali li u čuda ili ne, pitanje je kako se ova slika ponovno pojavila 13 godina nakon nastanka?” napisao je direktor Sektora za kulturu općine Guadalupe Félix Palomo na Twitteru.

Sad već poznata lokacija otad je ograđena čunjevima i neprestano se zalijeva kako bi crtež bio vidljiviji. Kako je crtež ostao vidljiv (ili kad je obnovljen), ostao je misterij, pogotovo s obzirom na to da crteži kredom obično traju oko tri tjedna.

Bild.ba

Previous articleVatikan otvara prihvatni centar za izbjeglice
Next articleVučić ugostio Dodika i Čovića